Desi perioada toamna-iarna pare un sezon prea rece pentru ca vreo leguma sa se dezvolte, exista totusi cateva care prefera clima rece si cresc fara probleme chiar daca sunt plantate in luna noiembrie.

Iata cateva legume care se planteaza toamna si se recolteaza primavara.

Sparanghel
Sparanghelul este o leguma care se planteaza toamna tarziu, intr-un sol bine drenat pentru ca radacina acesteia nu suporta apa in exces. De asemenea, solul in care se planteaza sparanghelul  trebuie sa aiba pH-ul intre 6.5 si 7.5 Daca se planteaza toamna, sparanghelul va fi bun de recoltat abia in primavara.

Praz
Prazul este o leguma care rezista foarte bine la temperaturi scazute, asa ca o poti planta fara probleme toamna. Acesta se dezvolta bine in orice tip de sol, insa il prefera pe cel care retine umezeala (solul argilos). Prazul se planteaza la aproximativ 8 – 10 centimetri distanta si se recolteaza primavara.

Ceapa
Arpagicul se planteaza in lunile octombrie si noiembrie  pentru ca in primavara sa te bucuri de ceapa verde. Cel mai bun sol pentru plantarea cepei este cel argilos, pentru ca aceasta are nevoie de umezeala pentru a incolti si pentru a se dezvolta.

Morcov
In regiunile mai calde, morcovul poate fi plantat si toamna. Semintele se introduc la aproximativ 2 centimetri in sol pentru ca au nevoie de lumina pentru a incolti. De asemenea, semintele se introduc la distanta de 7 centimetri.

Salata verde
Salata verde are nevoie de un sol rece pentru a germina, ceea ce inseamna ca ele trebuie plantate cat mai la suprafata,iar toamna este cel mai bun moment pentru acest lucru. Specialistii spun ca dupa recoltare, ar fi bine sa fie tinuta o zi sau doua in frigider pentru a i se reduce din gustul amarui.

Mazare
In aceasta perioada, poti semana mazarea sub clopote de sticla sau plastic. Alege o zona in care solul este nisipos (are nevoie de o drenare buna) si soarele sta cat mai mult timp.

Dupa insamantare, fixeaza si betele pe care sa directionzi firul de mazare in timp ce creste, iar la 3 saptamani dupa inflorire, poti culege pastaile. Afla mai multe informatii despre cum sa cresti mazare.

Ridichi
Ridichile sunt legume prea putin pretentioase, care se pot planta in aproximativ orice perioada a anului, insa prefera climatul rece. Acestea se introduc in pamant aproximativ un centimentru, la o distanta de 5 intre ele. Ridichile pot fi recoltate la aproximativ 3 – 4 luni de la plantare.

Citeste mai mult pe: gradina.acasa.ro

Originally posted 2012-11-26 14:22:47.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.