Anul acesta se „poartă“ porcul american din rasa Duroc. Crescătorii, dar şi consumatorii se înghesuie să pună mâna pe un porc din această rasă din mai multe motive: are mai puţină grăsime, iar carnea este mai slabă şi mai gustoasă. Cum ani la rând clienţii nu au mai fost interesaţi de Marele Alb sau de alte rase româneşti, crescătorii s-au reprofilat şi ei şi majoritatea cresc porci din rasa Duroc, mai ales că nu sunt pretenţioşi la mâncare şi sunt uşor de îngrijit.

Porcii americani din rasa Duroc sunt buni atât pentru reproducere, cât şi pentru îngrăşare, au talie medie spre mare, se recunosc uşor datorită culorii roşcate a trupului cilindric şi lung. Pot avea şi 300 kg în greutate, iar stratul de grăsime nu depăşeşte 17 milimetri.

Porcii americani au înlocuit cu succes Marele Alb, una dintre cele mai cunoscute şi răspândite rase din lume. „Muncim de dimineaţa până seara să creştem porci. Familia mea din asta trăieşte de la revoluţie încoace. Este o muncă grea, prost plătită. Îi îngrijim tot anul ca în această perioadă să îi avem mari, graşi şi frumoşi. De-a lungul anilor, oamenii au înţeles că dacă porcii depăşesc 180 de kilograme nu înseamnă că au grăsime. Noi am renunţat să mai creştem alte rase pentru că de multe ori cele româneşti nu depăşesc 90-100 de kilograme“, a explicat Pandele Ivan, crescător de porci.

Un porc crescut pentru Crăciun ajunge la o greutate de 320 kg, costă peste 3.000 de lei şi, mai nou, poate fi achiziţionat şi de pe internet.

O altă rasă care în curând poate să ajungă în topul preferinţelor este porcul vietnamez. Acesta are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea fiind mult mai sănătoasă, deoarece nu conţine colesterol.

Alin GHICIULESCU. Gazeta de Sud, 25 Noiembrie 2011


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.