porci

Marii crescători sunt în alertă, după ce ANSVSA a autorizat vânzarea porcilor crescuţi de populaţie către abatoarele autorizate. Ei se tem că vor apărea boli care să aducă din nou restricţii la export.

“Pe de o parte ne temem că ar putea să apară boli cu transmisie în marile exploataţii, iar pe de altă parte vorbim de o concurenţă neloială din partea ţăranilor, pentru că nu sunt fiscalizaţi. În plus, se pierde trasabilitatea cărnii de porc”, afirmă Ioan Antoci, director general Suinprod Roman.

Şi Dimitrie Muscă, proprietarul combinatului Agroindustrial Curtici, spune că decizia ANSVSA va “aduce mult rău ţării, pentru că ne vom întoarce la pestă”. El dă exemplu cazul Ucrainei, ţară unde au apărut focare de pestă porcină africană, din cauza lipsei de control asupra mişcării porcilor domestici din gospodăriile poulaţiei.

Muscă susţine că prin această deczie ANSVSA nu face decât să “distrugă fermele comerciale care se ocupă cu creşterea porcilor”.

Pentru godpodăriile populaţiei, decizia ANSVSA ar putea fi însă un lucru bun, pentru că animalele pot fi vândute la abatoare, iar creşterea porcilor ar putea aduce venituri familiilor din mediul rural.

La sfârşitul lunii octombrie, efectivele totale de porci erau de 2,7 milioane de capete, din care peste 1,8 milioane de capete se găseau în fermele cu flux industrial, iar 300.000 în ferme familiale, potrivit datelor de la Minsterul Agriculturii. Cei mai mari jucători pe piaţa locală sunt Smithfield România şi Vegetal Trading (parte a grupului Marex Brăila).

Livrările de carne si produse procesate din carne de porc au fost întrerupte în 2003, după ce ţara noastră a recurs la vaccinarea porcilor pentru eradicarea pestei porcine clasice. Exporturile au fost reluate în acest an, însă în prezent doar o singură companie – Smithfield România, filiala locală a gigantului american Smithfield Foods- a fost autorizată de ANSVSA la export.

Potrivit ordinului 67 al Autoritãtii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din 26 octombrie 2012, mişcarea suinelor vii este permisă din exploataţiile nonprofesionale numai către alte exploataţii nonprofesionale, târguri de animale, autorizate/înregistrate sanitar-veterinar în vederea vânzării către alte exploataţii nonprofesionale sau abatoare.

Mişcarea porcilor se va face numai după ce aceştia au fost inspectaţi de medicul veterinar de liberă practică împuternicit de direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene. Transportul către abator, atunci când porcii trec printr-un târg de animale, se poate efectua numai dacă animalele sunt însoţite de mai multe documente, printre care se numără certificatul de sănătate sau documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar.

 › 5-12-2012

Originally posted 2013-06-20 07:13:03.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.