Culesul fructelor este un alt domeniu în care oamenii pot fi înlocuiţi de roboţi. Compania israeliană Tevel Aerobotics Technologies a produs o tehnologie care ar permite unor drone speciale să recolteze fructele din livezi.

Tehnologia presupune combinarea unor platforme de drone cu algoritmi sofisticaţi, astfel încât acestea să poată alege şi culege fructele din livadă şi să le depoziteze în containere plasate pe sol, oferind astfel o soluţie rapidă agricultorilor.

Primul prototip creat de compania israeliană este capabil să recunoască diferite tipuri de fructe şi chiar să le clasifice în funcţie de dimensiune, culoare şi maturitate, putând să le diferenţieze şi să determine momentul în care pot fi culese. În prezent, tehnologia este aptă pentru recoltarea portocalelor şi a mai multor tipuri de mere, deşi speră ca, în viitor, să extindă utilizarea.

Viziunea companiei este să găsească o soluţie la una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă astăzi agricultura: forţa de muncă. Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, forţa de muncă este costisitoare în agricultură şi „într-o lume în care cererea de produse proaspete este în creştere şi disponibilitatea lucrătorilor agricoli scade, fermierii caută soluţii tehnologice şi economice” pentru recoltare, informează situl web Aurora.

Fondatorii companiei Tevel cred că, odată ce produsul va fi disponibil în comerţ, va avea un impact imens aproape imediat pe piaţa agricolă.

În următorul deceniu ar putea fi pierdute sute de milioane de locuri de muncă

Conform unui studiu al companiei de consultanţă McKinsey, citat de Quartz, între 400 de milioane şi 800 de milioane de angajaţi vor fi înlocuiţi de roboţi la nivel global până în 2030, fiind astfel nevoiţi să îşi găsească alte locuri de muncă. Dintre aceştia, până la 375 de milioane de oameni, adică aproximativ 14% din forţa de muncă la nivel global, vor trebui să se orienteze către categorii de muncă complet diferite.

Cei mai afectaţi vor fi angajaţii din economii mai dezvoltate, ca SUA şi Germania, unde o treime din forţa de muncă va trebui să se recalifice până în 2030 pentru a-şi găsi noi locuri de muncă. Impactul va fi mai redus în ţările mai sărace din simplul motiv că acestea nu îşi vor permite noile tehnologii.

Pe lângă locurile de muncă din fabrici sau depozite, ar putea fi înlocuite cu uşurinţă de automatizare şi alte joburi care presupun sarcini repetitive şi predictibile, precum cele care ţin de domeniul financiar, de domeniul paralegal, de contabilitate sau cele de tip back office (sursă).

Originally posted 2019-05-17 21:41:55.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.