Gutuia este putin cunoscuta ca remediu naturist, desi contine active care actioneaza eficient asupra bolilor hepatice, digestive si respiratorii. Intr-un singur fruct se afla un depozit impresionant de vitamine (A,B,C,PP) saruri minerale, glucide si fibre. Merita retinute cateva din beneficiile gutuii asupra sanatatii.

Sub forma de suc proaspat, gutuia ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. Se bea de trei ori pe zi cate o jumatate de pahar de suc. De mentionat ca este necesar un aparat de stors, stoarcerea manuala nefiind posibila.

Cercetarile efectuate in Japonia au aratat ca in coaja gutuilor exista substante antivirale, care inhiba dezvoltarea microorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A,B,C. Pentru stimularea unctiei hepatice, este indicata o cura de o luna cu nectar proaspat de gutui.

Guturaiul, afectiunile pulmonare, tuberculoza se trateaza, ca adjuvant, cu suc de gutui. Din samburi, care contin mucilagii se prepara un ceai util contra tusei.

Gutuile coapte ajuta la digestie, iar siropul actioneaza favorabil in caz de diaree, hemoragii uterine si hemoroizi.

Gutuile sunt indicate la infectii intestinale, inclusiv in cazul colonului sensibil, cu mentiunea ca sucul de gutui este containdicat in cazul constipatiilor.

Gutuile rase si amestecate cu miere, cate o jumatate de kilogram pe zi, combat colita de fermentati.

Senzatia de greata, dimineata, dispare cu jumatate de gutui mancata pe stomacul gol.

Contra urticariei se aplica local compresecu tinctura de seminte de gutui.

Frunzele de gutui sunt utile, de asemene, contra diareei, sub forma de infuzie (ceai).

Boala canceroasa poate fi ameliorata cu gutui, consumate ca atare sau sub forma de nectar din pulpa si coaja. S-a demonstrat ca anumite substante continute de gutui (in special vitamina B17) ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cle normale.

Impotriva degeraturilor se prepara un macerat la rece, dintr-o lingura de seminte la 200 mililitri apa. Se lasa la macerat doua-trei ore, se strecoara si se aplica,local comprese.

trebiue retinut ca aceste metode traditionale si-au dovedit, nu o data, utilitatea. Aplicarea lor, insa, nu exclude consultarea medicului.

sursa:   http://lenusa.ning.com

Originally posted 2012-10-18 12:46:53.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.