raspberry_amsterdamfreelibrary.org_
O familie din județul Prahova cultivă zmeură, deținând o plantație de 4.000 de metri pătrați, în localitatea prahoveană Lipănești.

Plantația a fost înființată în urmă cu trei ani, iar acum, o dată la două zile, timp de peste două luni pe ani, rodește câte 50 de kilograme, după cum a spus Vasile Petrescu, proprietarul culturii. Asta face ca toată luna iulie, familia Petrescu să adune fructe, pe care le pune în lădițe și le trimite celor care le-au comandat, în special de pe Internet.

Considerată una dintre cele mai profitabile culturi, Vasile Petrescu a spus însă că în cazul său este “mai mult un hobby, și mai puțin o afacere”, potrivit ziare.com.

În restul anului, când nu se ocupă de zmeură, Vasile Petrescu este administrator al unei firme care se ocupă cu amenajări interioare și exterioare.

În ceea ce privește investiția inițială, acesta a spus că banii au fost necesari doar pentru butași, în rest fiind vorba doar de muncă fizică. Ulterior, plantația a fost dotată cu un sistem de irigare.

Asta face ca în prezent, costurile plantației să includă și factura la apă sau cumpărarea lădițelor și a caserolelor.

Atunci când nu reușesc să vândă întreaga cantitate de zmeură de la un cules la altul, familiea Petrescu o transformă în dulceață și sirop sau o congelează.

“Profitul nu este mare, însă mulțumirea da. Faptul că avem zmeură naturală, fără substanțe chimice adăugate, și că sunt oameni care cumpără, este mulțumirea cea mai mare. Plantatia este mai mult un hobby, și mai puțin o afacere”, după cum a adăugat proprietarul plantației, pentru ziare.com.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI