Interpretul de muzică populară şi-a montat pe proprietatea de la Bârzava, lângă Arad, un sistem inedit care îi protejează grădina de grindină. Rezultatul: recolta-record nu o poate consuma nici măcar ajutat de vecini, rude şi prieteni.

Nea Beni recunoaşte că ideea nu-i aparţine, ci a furat-o: „Am văzut prima dată aşa ceva pe unde m-am plimbat prin lume, în Italia, Spania şi în multe alte ţări, şi am pus în aplicare, iar cei din zonă m-au copiat. Am văzut şi am furat… Prin imitaţie se face civilizaţie!”.

„Am ajutoare, dar nu angajaţi”

Pasionat de agricultură, artistul nu se uită la bani când vine vorba de grădină: „Am investit vreo 5.000 de lei şi am acoperit cu apărătoare antigrindină 100 mp unde am roşii, castraveţi, ardei, salată iceberg, vinete şi mirodenii – coriandru, salvie, leuştean, pătrunjel. Acum, dacă plouă cu gheaţă, nu-mi mai face grădina praf. E un fel de plasă care opreşte piatra. Anul trecut am salvat totul de piatră cu acest sistem, anul acesta încă n-a dat cu gheaţă. Am ajutoare în grădină, dar nu angajaţi, ci diverşi vecini şi rude care vin la mine pentru că mă apreciază. Rezultatele muncii noastre sunt peste aşteptări, pentru că anul ăsta e producţie bogată”.

E mână largă când plăteşte în natură

În schimbul ajutorului primit, Beni oferă legume fără număr… „N-am reuşit niciodată să consumăm toată producţia şi dau din produse rudelor şi celor care mă ajută. Dacă mi-a dat Dumnezeu, de ce să nu dau?! Anul acesta am recoltat vreo opt găleţi mari cu usturoi cât pumnul. Ce să fac eu cu tot usturoiul?! Îl dau, că şi alţii au nevoie. Un cumnat îmi spunea: «Beni, la cât investeşti în grădină, ai cumpăra de mâncare unui batalion zdravăn». Am o fasole care face păstăile de aproape un metru lungime”, ne-a povestit artistul.

„Şi dacă vine vijelia şi îmi distruge toată grădina, mai am provizii. Vreo 200 de litri de bulion de anul trecut, murături… Dacă grindina prăpădeşte roşiile, nu se întâmplă nimic.”, BENONE SINULESCU

77 de ani are Benone Sinulescu, dintre care 60 de carieră.

„Din Cimitirul Vesel de la Săpânţa mi-a rămas în minte ce scria pe o cruce: «M-o călcat azi un motor şi-o fost musai ca să mor».”, BENONE SINULESCU

sursa: www.ziarulring.ro

Originally posted 2014-07-22 17:12:26.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI