zmeura

Romania mai ascunde o comoara pe care o nesocotim in fiecare an: mii de tone din cele mai curate fructe de padure si plante medicinale.

Fara sa miscam un deget, natura ne-a harazit cu o avere pe care noi nu dam nici doi bani si pentru care altii ne invidiaza.

Anul trecut, din padurile administrate de Romsilva s-au colectat peste 5.000 de tone de zmeura, afine, mure, macese, catina, porumbe si ciuperci salbatice. La un pret mediu de 2000 de euro pe tona, mai toate au plecat la export, pentru ca romanii nu proceseaza asa ceva.

Pretul pare bun, dar anul trecut, miile de tone de bunatati din padurile patriei n-au adus in visteria tarii mai mult de 10 milioane de euro. Cat fac firmele straine din importul de materie bruta de la noi, vedeti la “Romania, te iubesc”. In Italia, unde zmeura romaneasca, hribii si urechiusele din flora spontana de pe la noi capata cu adevarat valoare:

Si in timp ce italienii, austriecii, germanii, francezii, spaniolii si olandezii fac sute de milioane de euro, exportand fructe nobile, hribi si urechiuse, toate romanesti, in intreaga Europa, romanul se multumeste cu castigul facil, dar modest din transportul deliciilor peste granita.

De unde atata amar de bunatati, cand in muntii nostri sezonul abia saptamana viitoare incepe, va spun cultivatorii care se plang ca in Romania, zmeura e o afacere proasta. Fiindca e la mana intermediarilor.

vizualizati mai multe aici


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.