Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.

Cu o varietate de soiuri nici nu incape in discutie ca merele isi vor pierde din popularitate.

Primii meri au fost descoperiti cu mult timp in urma, in Anglia, iar astazi putem sa-i laudam spunand ca sunt stramosii tuturor merilor din lume. Exista si multe legende englezesti in legatura cu cresterea merilor.

Inainte de a afla povestea acestora trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale in legatura cu cresterea si dezvoltarea sanatoasa a acestor pomi care am putea spune ca sunt “plini de sanatate”.

Prima si prima data trebuie sa va ganditi ce fel de mar doriti sa plantati. In conditiile in care sunt foarte multe soiuri, dupa gusturile personale decideti cum v-ar placea sa fie merele din gradina dumneavoastra, dulci, parfumate, zemoase si asa mai departe.

Sunt multe soiuri din care putem aminti de Golden Delicious, Ginger Gold, Gala. Fuji, Braeburn, Jonathan, Jonmared, Pionier, Ardelean  sau marul de Voinesti.

Dupa alegerea tipului de mar, luati in considerare dimensiunea pomului la maturitate, in special inaltimea.

Daca vanzatorul nu stie sa va raspunda nimic in legatura cu “portaltoiul”, soiul principal din care se trage cel pe care il veti cumpara, trebuie sa schimbati magazinul pentru a nu avea surprize cand pomul va ajunge la maturitate.

Surprizele nu sunt in general legate de felul merelor sau de usurinta cu care acestea se dezvolta. Ele au legatura cu rezistenta copacului in fata daunatorilor si totodata cu viteza de crestere a roadelor.

Taind de pe lista lucrurilor pe care le aveti de facut inca o tema, cautati locul perfect pentru plantare. Acesta are un rol esential pentru cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a marului.

Merii nu sunt pretentiosi. Daca au apa destula si pamantul este bine drenat, merele vor fi cu siguranta foarte gustoase.

Incercati plantarea la aproximativ 60 de centimetri. De asemenea in acest moment fertilizatorul nu este recomandat caci ar putea sa arda radacinile.

Cand alegeti un loc pentru plantare acordati o atentie mare radacinilor si nevoilor pe care acestea le au. In jurul merilor trebuie sa fie curat si lipsit de buruieni.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.