Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.

Cu o varietate de soiuri nici nu incape in discutie ca merele isi vor pierde din popularitate.

Primii meri au fost descoperiti cu mult timp in urma, in Anglia, iar astazi putem sa-i laudam spunand ca sunt stramosii tuturor merilor din lume. Exista si multe legende englezesti in legatura cu cresterea merilor.

Inainte de a afla povestea acestora trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale in legatura cu cresterea si dezvoltarea sanatoasa a acestor pomi care am putea spune ca sunt “plini de sanatate”.

Prima si prima data trebuie sa va ganditi ce fel de mar doriti sa plantati. In conditiile in care sunt foarte multe soiuri, dupa gusturile personale decideti cum v-ar placea sa fie merele din gradina dumneavoastra, dulci, parfumate, zemoase si asa mai departe.

Sunt multe soiuri din care putem aminti de Golden Delicious, Ginger Gold, Gala. Fuji, Braeburn, Jonathan, Jonmared, Pionier, Ardelean  sau marul de Voinesti.

Dupa alegerea tipului de mar, luati in considerare dimensiunea pomului la maturitate, in special inaltimea.

Daca vanzatorul nu stie sa va raspunda nimic in legatura cu “portaltoiul”, soiul principal din care se trage cel pe care il veti cumpara, trebuie sa schimbati magazinul pentru a nu avea surprize cand pomul va ajunge la maturitate.

Surprizele nu sunt in general legate de felul merelor sau de usurinta cu care acestea se dezvolta. Ele au legatura cu rezistenta copacului in fata daunatorilor si totodata cu viteza de crestere a roadelor.

Taind de pe lista lucrurilor pe care le aveti de facut inca o tema, cautati locul perfect pentru plantare. Acesta are un rol esential pentru cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a marului.

Merii nu sunt pretentiosi. Daca au apa destula si pamantul este bine drenat, merele vor fi cu siguranta foarte gustoase.

Incercati plantarea la aproximativ 60 de centimetri. De asemenea in acest moment fertilizatorul nu este recomandat caci ar putea sa arda radacinile.

Cand alegeti un loc pentru plantare acordati o atentie mare radacinilor si nevoilor pe care acestea le au. In jurul merilor trebuie sa fie curat si lipsit de buruieni.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340