sucul-de-rosiiDavid Snowdon, de la Centrul Sanders-Brown al University of Kentucky, spune că “este greu de crezut că roşiile pe care le mâncaţi pe parcursul vieţii influenţează vitalitatea creierului la bătrâneţe, dar aceasta este realitatea”.

Snowdon este coordonatorul unui studiu care a inclus un grup de călugăriţe batrane. Conform observaţiilor, cu cât femeile au mai mult licopen (un antioxidant puternic) în sânge, cu atât acuitatea lor mintală la bătrâneţe este mai ridicată. “Licopenul ajunge în sânge aproape într-un singur fel: mâncând roşii!”, adaugă cercetătorul.

Intact şi în stare bună

În studiul doctorului Snowdon, întreprins asupra a 88 de femei cu vârste cuprinse între 11 şi 98 de ani, cele cu nivel scăzut al licopenului în sânge au fost cele mai puţin capabile să îşi poarte singure de grijă la bătrâneţe, fiind şi mai puţin capabile să meargă, să îşi facă baie, să se îmbrace, să se hrănească singure. “Dintre femeile care au nevoie de asistenţă, patru cincimi prezintă deficit de licopen”, a spus dr. Snowdon, care consideră că antioxidantul din roşii contribuie la neutralizarea radicalilor liberi din tot organismul, inclusiv din creier, menţinându-l intact şi în stare bună de funcţionare mai mult timp.

Pastă, sos, şi în bulion!

“Şi pepenele, şi grepfruit-ul roz conţin cantităţi mici de licopen, dar sursa cea mai importantă este de departe constituită de roşii, mai ales prelucrate: pasta de tomate, sos de rosii şi roşii în bulion!”, a mai adăugat David Snowdon. Conform şi unui studiu întreprins recent în Italia, consumând piure de tomate cu 16,5 mg de licopen zilnic, timp de 21 de zile, capacitatea antioxidantă a sângelui a crescut spectaculos, deteriorarea adusă materialului genetic (ADN) al celulelor de către radicalii liberi scăzând cu 33%.

Sursa: www.evz.ro – 18.09.2012


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-21 06:58:18.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.