Skip to main content

Cultura tomatelor (Lycopersicum esculentum)

Tomatele sunt originare din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador). Fructele de tomate au valoare alimentara deosebita, consumandu-se in stare proaspata cat si sub forma diverselor preparate. Cerinte Tomatele, impreuna cu ardeiul si vinetele fac parte din grupa legumelor cu cerinte ridicate fata de caldura, care reactioneaza favorabil la conditiile unei temperaturi mai ridicate. Fata […]

Tehnologia culturii usturoiului

Bune premergătoare pentru usturoi sunt culturile fertilizate cu îngrăşăminte organice care lasă terenul curat de buruieni, cum ar fi ardeiul, tomatele, vinetele, varza, castraveţii, dovleceii, pepenii. Nu sunt bune premergătoare mazărea şi fasolea. Usturoiul nu trebuie cultivat după el însuşi mai mulţi ani consecutivi şi nici la intervale de timp mai mici de 3-4 ani, […]

Tehnologii de cultura: o lista cu tehnologiile de cultura pentru cele mai populare plante

Tehnologii de cultura legume Distante minime de izolare la culturile de legume Tehnologie de cultura ardei Tehnologie de cultura castravete Tehnologie de cultura ceapa Tehnologie de cultura fasole Tehnologie de cultura mazare Tehnologie de cultura morcov Tehnologie de cultura patrunjel Tehnologie de cultura pepene verde Tehnologie de cultura pepene galben Tehnologie de cultura salata Tehnologie […]

Tehnologia de cultivare a salatei

Tehnologia de cultivare a salatei

In camp, salata se cultiva prin rasad sau prin semanat direct. La noi in tara se cultiva pentru a asigura consumul in timpul primaverii (plantat sau semanat din toamna sau primavara cat mai timpuriu), in timpul verii (semanat sau plantat din aprilie pana in ultima decada a lunii iunie) si in timpul toamnei (semanat la […]

Producerea rasadurilor pentru cultura de camp

Producerea rasadurilor pentru cultura de camp

Pentru producerea rasadurilor destinate culturilor de legume, cele mai folosite rasaduri sunt cele incalzite cu biocombustibil. Infiintarea patului cald se face prin asezarea biocombustibilului sub forma unui strat de grosime variabila. Acesta trebuie sa fie suficient de afanat pentru a favoriza actiunile micro-organismelor aerobe. Introducerea amestecului de pamant in rasadnita se face cand temperatura patului […]