Capra Carpatina
Capra CarpatinaRasa de capră care in Romania este cea mai veche şi cea mai răspândită, primitivă, rustică, rezistentă şi foarte heterogenă, din punct de vedere al culorii, dezvoltării şi exteriorului şi a producţiilor de lapte şi de iezi.

Rasa de capră de talie medie de culori diferite cu păr lung. Coarnele sunt prezente la ambele sexe dar se intalnesc si exemplare fara coarne; uger slab; o mare variabilitate a conformatiei si taliei in functie de zona in care se gaseste; Aceasta rasa de capre este foarte rezistenta la conditiile de mediu, nepretentioasă la intretinere.

Precocitate: prima fatare la 2 ani

Prolificitate: buna cu 1-2 iezi/capră

Productivitate: 200 – 250 l, cu maxima de 800 l/capra si un procent de grasime situat intre 4,5 – 6,5%, cu maxima de 10%

Capra Alba de Banat

Capră albă de BanatEste ameliorată cu un nivel de productivitate superior cu capra nobila germana.

Descriere rasă: Capul este caracteristic animalelor de lapte cu capacitate mare de producţie, mic, cu aspect fin uscativ. Gâtul este de lungime mijlocie şi gros, membre puternice uscăţive, osătură dezvoltată cu aplomburi normale. Ugerul este bine dezvoltat, în formă de pară sau globulos cu peri scurţi şi netezi, cu sfârcuri de dezvoltare mijlocie, pretabile la mulsul mecanic.

Prolificitate: buna 1-3 iezi/capră

Productivitate: 500l cu maxia de 900 l/capră, si un procent de grasime situat intre 3,5 – 5,5%, cu maxima de 8%

Capre Saanen

Capra SaaenEste o capră originară din Elveţia. Reprezintă actualmente 20% din şeptelul elveţian.

Descriere rasă: are o talie de 80 – 90 cm la masculi şi 74 -80 cm la femele, corpul alungit, cap potrivit de lung şi de larg cu profil aproape drept, piept adânc, larg cu bună capacitate toracică, spată largă şi bine prinsă, gât lung şi relativ subţire şi cu cercei sub maxilar cu ongloane rezistente, uger bine dezvoltat cu mameloane mijlocii înclinate lateral şi înainte, iar părul este scurt, des şi mătăsos. Rasa Saanen se poate folosi cu rezultate bune la încrucişări, cu rasa Carpatină.

Greutate medie: 65kg

Prolificitate: foarte buna 2-3 iezi/capră

Productivitate: 740l/capră cu maxima de 1800 – 2000 l


Capra Alpina franceza

Capra Alpină FrancezăEste o rasă de capre foarte apreciată în Franţa, unde deţin mai mult de trei sferturi din şeptel, datorită nivelului ridicat de productivitate, implicit de rentabilitate. Sunt exploatate intensiv pentru lapte şi îngrăşare, pentru carne într-o largă varietate de sisteme şi tehnologii de exploatare.

Descriere rasă: Talia este de 70 – 80 cm, părul scurt şi de culoare variată. Pieptul este adânc, spinare rectilinie, bazinul larg şi puţin înclinat, membre solide cu articulaţii puternice şi aplomburi corecte. Glanda mamară voluminoasă bine prinsă antero – posterior, mameloane mijlociu dezvoltate.

Producţia medie (250 zile) este de 600 l/capră, recordul rasei fiind de 2200 l (305 zile).

Greutate medie: 55-60 kg F si kg M

Capra Nobilă germană

Capră GermaniaEste rezultat al încrucişărilor dintre rasele locale germane de  capră cu rasa Saanen de unde şi conformaţia corporală, culoarea, producţia de lapte şi prolificitatea.

Capacitate ridicată de transmitere a caracterelor în descendenţă.

A participat la formarea rasei  de capră Albă de Banat.

va invitam sa vizitati site-ul sursa: http://www.laptesibranzadecaprabucuresti.com/

Poitevine
Rasa de capre originară din Franţa de centru vest. De asemenea, cunoscut sub numele de capra de Poitou (regiunea cu acelaşi nume) . Este o rasa crescuta mai mult  în Franţa. Foarte celebra pentru brânzeturile produse din lapte sau.

Producţia de lapte: buna

Ugerul: obisnuit cu sfarcul bine dezvoltat.

Talie: medie.

Cap: triangular, cu urechi indreptate spre in fata şi coarne bine dezvoltate.

Par: lung şi de culoare maro, mai mult închis pe cap, umar si spate, mult mai deschis decat in alte parti. Abdomen, gât, urechi şi partea de jos a membrelor distale albicioase. Mucoase pigmentate. Trunchi  bine-dezvoltat cu piept adanc.

Inaltime medie:
– Masculi aprox. 75-90 cm
– Femele aprox. 70-80 cm

Greutate medie:
– Masculi aprox. kg. 60-80
– Femele aprox. kg. 40-65

Originally posted 2012-04-01 17:17:44.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.