Rafturile din supermarketuri si magazine sunt pline de sticle cu vin care mai de care mai frumos ambalate si cu recomandari dintre cele mai bune. De multe ori insa, in ciuda ambalajului atragator, continutul poate sa lase de dorit. Doctor Pusca, unul dintre cei mai renumiti specialisti in vinuri, va da cateva sfaturi despre cum puteti alege un vin de calitate.

– Daca nu-l puteti degusta, e important sa va uitati cu atentie la ambalaj. Pe eticheta sticlei trebuie sa fie inscriptionata o bula aurie cu negru care arata ca vinul respectiv are o denumire de origine controlata, adica e produs intr-o podgorie, iar producatorii au respectat normele de cultivare a strugurilor si pe cele de fabricare a produsului.

– Un alt criteriu de alegere a vinului e zona din care acesta provine. Daca doriti un vin alb, puteti alege unul din podgoriile din Transilvania sau Moldova. Daca preferati vinul rosu, orientati-va spre o podgorie din Dobrogea sau Muntenia, fiindca in aceste regiuni strugurii negri se coc cel mai bine.

– Vinul vechi nu este intotdeauna cel mai bun. Spre exemplu: vinul de Cramposie sau Galbena de Odobesti e bine sa fie consumat de la an la an. Feteasca alba sau Souvignon ajung la apogeul gustului abia dupa 2-3 ani, iar Feteasca rosie si Pinot Noir au nevoie de 20-30 de ani pentru a se matura.

– Trebuie sa aveti mare grija la locul de unde cumparati vinul. E bine sa va aprovizionati de la casele recunoscute.

3 pasi pentru o degustare reusita

Pasul 1: Criteriul vizual. Culoarea si limpezimea sunt foarte importante. Tentele culorii vinului, mai inchise sau mai deschise, ofera informatii despre vechimea lui, la fel cum limpezimea vorbeste despre cat de bine a fost ingrijit sau nu.

Pasul 2: Criteriul olfactiv. Pentru aceasta, paharul trebuie rotit circular pe platoul unei mese, astfel incat aroma vinului sa fie eliberata si degustatorul sa aiba timpul necesar pentru a o inhala.

Pasul 3: Ultimul pas, si cel mai important, consta in gustarea unei mici cantitati de vin cu care trebuie clatita intreaga cavitate bucala, tocmai pentru a ajunge la toate papilele gustative nerepartizate uniform pe limba.

Originally posted 2012-03-31 17:00:30.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.