In general, trandafirii ar trebui plantati cam la 60cm distanta, in functie de tipul de trandafir pe care il plantezi. Planteaza primavara, imediat ce se poate lucra pamantul.

Inainte de plantat, pune radacina trandafirului intr-o galeata cu apa, pentru 8-12 ore, pentru a rehidrata radacinile. Dupa inmuiere, taiati radacinile afectate sau bolnave.

Incercati sa mentineti 3-5 crengi pe planta si fiecare creanga ar trebui scurtata la 3-5 muguri pe creanga. Orice creanga mai subtire decat un creion ar trebui indepartata.

Gropile de plantare ar trebui sapate sufiecient de adanci si de late pentru ca radacinile plantei sa intre mai usor. Pune planta in groapa si aranjeaza radacinile.

In zonele mai reci, unde inghetul apare deseori, planteaza planta cu nodul de altoire la nivelul solului. Umple groapa cam 2/3 cu pamant si adauga apa. Dupa ce apa s-a scurs, adauga apa si pamant din nou si repeta procedura pana se ajunge la nivelul solului initial. Planta se va scufunda un pic dupa plantare, ceea ce va pozitiona nodul de altoire la 1-5cm sub nivelul solului.

In zonele cu clima calda (fara inghet) pune planta cu nodul de altoire peste nivelul solului la 1-5cm, astfel incat atunci cand planta se va aranja nodul de altoire va fi cam la 1cm peste nivelul solului sau chiar la nivelul solului.

Pune pungi de hartie maro peste crengi pentru primele 2-3 saptamani pentru a transpira crengile. Asta ajuta foarte mult la cresterea trandafirilor. Nu uita sa indepartezi pungile dupa transpiratie.

sursa

Originally posted 2012-11-21 16:36:04.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI