Trandafirii pot fi plantati cu succes toamna foarte tarziu, chiar si iarna. Folosirea ferestrelor iernii pentru plantarea trandafirilor este considerata a fi o perioada mai buna decat plantarea de primavara. „Ferestrele Iernii” sunt perioade din timpul iernii cu temperaturi pozitive cand solul este dezghetat.

Regula generala spune ca plantarile sau transplantarile trebuiesc facute in perioada de repaus vegetativ al trandafirilor. Important este ca pamantul sa nu fie inghetat. Daca aceasta condiţie este indeplinita atunci puteti planta trandafiri in luni precum decembrie, ianuarie sau februarie.

Cu cat plantarea se face cu mai mult timp inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine se adapteaza trandafirul la noua chimie a solului, facilitand fixarea radacinilor in sol. Radacinile trandafirilor isi incep cresterea primavara devreme si iarna in ferestrele cu temperaturi pozitive emitand noi perisori absorbanti, care permit reluarea vegetatiei primavara devreme. Astfel, primavara, cand trandafirii intra in vegetatie, planta are un sistem radicular mai dezvoltat si mai bine fixat in sol. De aceea plantarea de toamna, toamna tarzie si iarna este mai eficienta decat plantarea de primavara.

Totusi, pentru zonele in care iarna se inregistreaza temperaturi foarte scazute si pentru zonele situate la altitudine va recomandam sa faceti plantarile de trandafiri primavara.

O atentie deosebita trebuie acordata plantarii trandafirilor de tip pomisor sau plangator, pe care va recomandam sa-i plantati primavara. Acestia sunt altoiti pe tija lunga, ceea ce face ca altoiul sa fie expus la temperaturile negative din aer, iar riscul de a degera este crescut, in special in primul an de la plantare. In cazul plantarilor de primavara trandafirii ajung in toamna cu altoiul mai matur si astfel riscul de a degera scade.

Articol realizat de Decoresque

Originally posted 2012-12-05 03:34:08.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI