Viitorul productiei de flori taiate conform datelor MADR

Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), productia autohtona de flori taiate, a scazut cu peste 30 de milioane de fire in ultimii 5 ani, mai exact de la 78 de milioane de fire in 2007, la numai 47 de milioane in 2011.

Aceasta scadere inregistrata in ultimii ani se datoreaza atat scaderii suprafetelor cultivate cu flori, dar si din cauza crizei financiare.

Importurile de flori sunt intr-o continua crestere, acestea fiind mult mai profitabile decat producerea florilor in Romania. Conform datelor MADR, Romania importa anual cantitati foarte mari din Turcia, Ungaria, Thailanda, dar cu precadere din Olanda- tara cunoscuta ca tara florilor.

Florile sunt importate la preturi de 10-15 centi/fir in functie de sortiment, iar in Romania, de exemplu, un trandafir se poate vinde si cu 10 lei/fir mai ales in zilele de sarbatoare (1 si 8 Martie).

Datoria acestui fapt, rentabilitatea producatorilor romani de flori scade de la an la an, scopul acestora fiind sa-si mentina afacerea pe linia de plutire, fara sa se gandeasca la profituri majore.

Datorita iernii foarte grele din acest an, costurile de productie au crescut simtitor de mult, acestia neavand niciun sprijin financiar din partea statului, iar vinderea florilor la intermediari cu pret pornind de la 0.5 – 1 leu/fir duce rapid la scaderea rentabilitatii acestora.

Pasi importanti pentru dezvoltarea productiei de trandafiri

Nimic toate acestea nu il poate impiedica pe Dl. Nicu Coanda – singurul producator de trandafiri de sera din Oltenia – sa se gandeasca la o extindere a afacerii.

Cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie, cererea de trandafiri a creat la poarta acestuia o adevarata coada a clientilor dornici sa achizitioneze cat mai multe fire de trandafiri autohtoni.

Asa cum declara D-nul Nicu Coanda, cultivarea trandafirilor in aceasta perioada este una dintre cele mai profitabile din an, acesta epuizand tot stocul de vanzare.

Proprietarul serelor din Carcea, D-nul Coanda a inceput afacerea cu 4 ani in urma, acum fiind singurul producator de trandafiri de sera din Oltenia si unul din putinii din tara.

Datorita acestui fapt, marea majoritate a comerciantilor de flori din pietele din Craiova, cat si din judetele limitrofe Doljului, vin la d-nul Nicu sa-si faca aprovizionarea. Avand in vedere ca cererea depaseste cu mult oferta, acesta are planuri sa-si extinda afacerea, construind o alta sera pentru cresterea trandafirilor. Tinand cont de tehnologia aplicata in tarile cu traditie in cultivarea florilor, poti sa-ti reduci considerabil costurile de productie, astfel incat sa poti vinde cu succes in pietele autohtone.

In concluzie se poate si la noi in tara ca productia de flori taiate sa se dezvolte daca avem oameni ca D-nul Coanda.

DACA CREDETI IN VIITORUL PRODUCATORILOR DE TRANDAFIRI VA ROG SA-MI LASATI UN COMENTARIU!

sursa: Gradina cu Trandafiri

Originally posted 2012-11-21 15:54:50.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.