Pentru altoirea trandafirilor, (trandafirii altoiţi sunt mai rezistenţi decât cei crescuţi din butaşi) este necesară obţinerea, mai întâi, a portaltoilor. Cei mai obişnuiţi portaltoi sunt puieţii de măceş (Rosa canina) obţinuţi din seminţe. Este foarte important să folosim, pentru semănat, măceşe pârguite, adică uşor îngălbenite. Cele coapte, de culoare roşie, nu sunt bune, în cel mai bun caz seminţele acestora germinând după doi ani.

Acum este momentul în care pot fi recoltate seminţele.

Mai întâi măceşele culese se strivesc, fără a afecta seminţele, apoi se seamănă, pe rânduri distanţate la 30 cm între ele, pasta obţinută. Adâncimea de semănare este la cca. 3 cm. Şănţuleţele se acoperă cu compost bine format sau cu mraniţă. Deasupra solului se mulceşte cu un strat de paie sau de fân.

Primăvara se îndepărtează stratul de mulci pus după semănare. Dacă plăntuţele răsărite sunt prea dese, vor fi rărite şi replantate. Nu înainte de a avea 3-4 frunze.

În continuare, până toamna târziu, puieţii vor fi îngrijiţi după metodele binecunoscute de către grădinari: mulcire, udare la nevoie, îndepărtarea buruienilor, aplicarea de îngrăşăminte pe bază de macerate din urzică şi tătăneasă, tăiere.

După căderea brumei urmează scoaterea puieţilor, sortarea acestora după grosimea la colet şi replantarea în şcoala de trandafiri.

Cei mai buni sunt puieţii cu diametrul la colet de 5-7 mm. Înainte de replantare se fasonează atât rădăcinile cât şi părţile aeriene ale plantelor. Rădăcinile principale se taie la 18-20 cm, iar tulpina la cca. 15 cm, păstrându-se o singură ramură.

Puieţii vor fi altoiţi în vara anului următor.

sursa: Nelu Craciun


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-28 18:01:11.

Articole asemănătoare

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.