Skip to main content

În timpul săptămânii, la birou, în weekend, agricultori. Trei tineri din Capitală au pus pe picioare o fermă cu produse bio

În timpul săptămânii, la birou, în weekend, agricultori. Trei tineri din Capitală au pus pe picioare o fermă cu produse bio
FOTO: wall-street.ro

În cursul săptămânii lucrează la birou, iar în weekend se ocupă de ferma bio pe care au construit-o în Vaslui. Nu duc lipsă de clienţi.

Roşii, ardei, vinete, pătrunjel, busuioc şi cimbru, toate sunt cultivate fără îngrăşăminte chimice. Săptămânal, cel puțin 60 de astfel de coşuri pleacă din Vaslui spre clienţii aflaţi în Capitală.

„În primul rând că îmi aduc aminte de gustul roșiilor de altădată și sunt soiuri pe care le-am căutat și în piață și nu le găsești niciodată, (…) mai bine să mănânci mai puțin și sănătos decât să dai banii pe medicamente”, spune Elena Tănăsescu, una dintre cliente.

Ideea afacerii a avut-o Oana Gorbănescu, angajată a unei multinaţionale. Tânăra din Bucureşti a devenit mamă în urmă cu doi ani. Împreună cu familia, a investit 30 de mii de euro într-o fermă din Vaslui.

„Am realizat aici un studiu pedologic și am decoperit că avem aici unul dintre cele mai curate soluri din țară datorită faptului că această zonă este foarte izolată”, explică Oana Gorbănescu de ce a ales comuna Avrămăști, din județul Vaslui.

„Noi nu am stropit decât cu zeamă de urzică, care este foarte bună contra dăunătorilor. Şi ca insecticid folosim coada calului”, spune Cătălin Avram, investitor.

„Vrem să ne extindem, să facem cel puțin un hectar de plantație de arbuști pentru că cererea este iarăși foarte mare”, dezvăluie Aura Cojocaru, investitor, potrivit digi24.ro.

Comenzile de fac în timpul săptămânii, online, iar livrările sâmbăta. Deocamdată, legumele sunt distribuite doar în Bacău și București.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2015-08-11 20:40:00.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =

 
Citește articolul precedent:
Cum a reuşit un român să le vândă chinezilor 15 tone de miere. România este al patrulea mare producător de miere al Europei
Arborele evodia (copacul de miere)
Cea mai ieftină sursă de încălzire pe timp de iarnă: Centrala verde pe care și-o poate construi singur orice gospodar
Îl mai ştiţi pe Erwin Albu, cetăţeanul care A REFUZAT să mai plătească taxele locale? Iată ce experiment a făcut în faţa casei sale
Doi tineri au impresionat facebookul cu un "Manifest pentru o Românie firească"
Închide