Skip to main content

Cum a reuşit un român să le vândă chinezilor 15 tone de miere. România este al patrulea mare producător de miere al Europei

Cum a reuşit un român să le vândă chinezilor 15 tone de miere. România este al patrulea mare producător de miere al Europei
FOTO: cyd.ro

Mierea românească a ajuns şi în China, ţara cu cea mai mare producţie din lume. 15 tone au luat deja calea estului, iar afacerea se poate dezvolta dacă guvernele celor două ţări ar semna acorduri bilaterale de export pentru miere, aşa cum au pentru vin sau carne.

Ca să cumpere de la noi, chinezii pun şi câteva condiţii: mierea să fie livrată în borcane şi să i se facă zeci de analize. Anual, apicultorii români trimit peste graniţă peste 10.000 de tone de miere.

80% din mierea românească de export ajunge în Germania, restul în Spania și țările nordice. Nou intraţi pe lista clienţilor sunt chinezii, care nu se încurcă când vine vorba de comenzi. Prahoveanul Traian Dobre tocmai ce le-a vândut 15 tone de miere de tei şi polifloră.

“Iniţial au vrut să ia o cantitate mai mare, dar s-au lovit de lipsa unui document pe miere între guvernul român şi chinez. Este pe vin, ulei, carne dar nu şi pe miere. Au vut peste 100 de tone şi au luat numai 15 tone. Dar or să mai ia”, spune apicultorul Traian Dobre, citat de digi24.ro.

Mierea nu provine de la stupii proprii. Apicultorul prahovean colectează mierea de la aproape 2.000 de apicultori din toată țara și o vinde mai departe peste hotare. O afacere care anul trecut i-a adus încasări de peste 5.000.000 de euro. Profitul se face însă greu când dai de clienţi pretenţioşi. Chinezii, de exemplu, au cerut un număr mult mai mare de analize faţă de standardul pentru exporurile europene. Au mai dorit şi ca mierea să fie ambalată direct în borcane.

“Dacă noi pentru Europa facem 28 de analize şi numai la laboratoare de afară, ei mi-au cerut 50”, afirmă Traian Dobre.

Un kilogram de miere românească pleacă la export cu aproape 5,5 euro, mult prea puţin, se plâng apicultorii. Nemţii, bunăoară, obţin cu 30% mai mult. Ţara noastră e al patrulea mare producător de miere al Europei, cu o producţie anuală medie de 20.000 de tone, din care aproape jumătate pleacă la export. Paradoxal, românii nu se dau în vânt după miere. Consumă, în medie, 450 – 500 de grame de miere pe an, de trei ori mai puţin decât nemţii şi olandezii.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2015-08-11 20:37:22.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − fourteen =

 
Citește articolul precedent:
Arborele evodia (copacul de miere)
Cea mai ieftină sursă de încălzire pe timp de iarnă: Centrala verde pe care și-o poate construi singur orice gospodar
Îl mai ştiţi pe Erwin Albu, cetăţeanul care A REFUZAT să mai plătească taxele locale? Iată ce experiment a făcut în faţa casei sale
Doi tineri au impresionat facebookul cu un "Manifest pentru o Românie firească"
Dealurile din Transilvania incep sa se coloreze in violet. Cat de profitabile pot fi culturile de levantica
Închide