Un student în inginerie mecanică din Vermont, a crezut mereu că ciupercile pot schimba modul în care sunt fabricate o serie de produse folosite zi de zi. Mai mult, el este convins că ciupercile ar putea salva lumea, fiind cei mai mari chimiști ai naturii. Eben Bayer este convins că miceliul – rețeaua de țesuturi […]
10 intrebuintari suprinzatoare ale cepei
Este bogata in antioxidanti, previne cancerul si diabetul si chiar trateaza raceala. In plus, reprezinta o baza delicioasa pentru foarte multe dintre mancarurile pe care le pregatim in fiecare zi. Ceapa este cu siguranta un aliment cu super-puteri fara de care preparatele noastre nu ar mai fi la fel de aromate. In plus, ea are […]
Cum arată o fermă BIO. Drumul legumelor cu gust care ajung la uşa românilor dispuşi să plătească şi
“Gustul din copilărie” al legumelor a devenit pentru cei mai mulţi dintre noi doar o amintire în condiţiile în care majoritatea produselor din supermarketuri sunt de import, iar în pieţe cu greu se mai găsesc roşii, ardei sau vinete care să nu fi fost supuse tratamentelor chimice. În cazul în care sunteţi dispuşi însă să […]
Producătorii de conserve din legume, aduşi la sapă de lemn de retaileri
Producătorii locali de conserve din legume lucrează aproape la jumătate din capacitate, pe fondul concurenţei importurilor, dar şi a mărcilor proprii. Nu mai vorbim de lipsa de materii prime. În ultimii ani, foarte mulţi jucători au fost scoşi de pe piaţă, după ce au fost nevoiţi să producă, la presiunea marilor retaileri mărci proprii, care […]
Cum a ajuns o americancă să cultive ardei mexicani peste Prut
Kelsey s-a măritat cu un fermier moldovean şi face legumicultură în sere întinse pe un hectar. Spune că oamenii nu trebuie să mai mănănce „chimicale” din piaţă. Kelsey Walters este originară din SUA şi de câţiva ani cultivă produse agricole în condiţii naturale în satul Săiţi, Căuşeni. Deşi nu are încă un certificat eco, a […]
Marian Baronescu, fermierul care cultivă pepeni pe verticală
Marian Baronescu din comuna doljeană Perișor s-a apucat de agricultură pe cont propriu, în urmă cu zece ani, după ce şi-a dat demisia de la serele de la Işalniţa. Astăzi, serele lui au devenit brand local și printre reușitele sale se numără pepenii cultivați pe verticală, după o tehnologie pe care se laudă că și-o […]
Cum face agricultură un român de 26 de ani care a învăţat în SUA: 10.000 de euro profit de pe 5 hect
Bogdan Chirvăsuţă s-a născut şi a crescut la Craiova, are 26 de ani şi a absolvit o facultate de management-media în SUA. Pentru a-şi putea plăti studiile din America a lucrat la o fermă organică din Virginia. După finalizarea studiilor s-a întors rapid în România cu un singur gând: să facă legumicultură ecologică. În prezent […]
Despre bame si cultivarea lor
CULTIVAREA BAMELOR, schema de plantare a bamelor, cum se cultiva bamele. Irigarea si fertilizarea la bame, cand se planteaza bamele, cum se seamana, care este norma de irigatie la BAME. La toate aceste intrebari, raspunsuri pe BIOPRODUCT.RO Bamele se numără printre legumele care aduc multă satisfacţie grădinarilor profesionişti sau amatori. Sunt relativ puţini cultivatori, concurenţa […]
Taiwanezii au găsit secretul recoltelor record la ciuperci: Agaricus şi Pleurotus, cu 30% în plus
Cine nu îşi doreşte să descopere secretul recoltelor record? Şi mai ales când vorbim de o cultură profitabilă care aduce câştiguri? Cultura ciupercilor “asiatice” este considerată o “cultură profitabilă” mai peste tot în afara Asiei. Ciupercile shyitake, urechi de lemn sau altele le dau la o parte cu alura lor exotică pe neaoşele ghebe, hribi […]
Cum se cultivă shiitake, ciuperca anti-cancer
Ce aţi spune dacă aţi scoate mii de euro din râpe, pante şi văi împădurite şi ocolite de lumina şi căldura soarelui?Un petec de pădure de stejari, pe care de cele mai multe ori te gândeşti să îi tai pentru că nu crezi că poate valora mai mult decât lemnul, este cel mai bun mediu […]