• Doua kilograme de Paulownia echivaleaza cu 1L de motorina
  • Are o putere calorica de 3680 KJ
  • Absoarbe intr-un an 1200t de CO2 / ha, echivalentul a 100.000 km parcursi de un autoturism
  • Este o planta melifera cu o productie de miere / ha de circa 700 – 1000 kg
  • Nu dauneaza solului, ba mai mult, il imbunatateste
  • Are radacina pivotanta de 10 – 12 m avand si rolul de a stabiliza solul

Beneficiile cultivarii

Paulownia este rezistent la contorsionare (creste drept), este rezistent la cotractie (nu se despica) si in general rezistent la deformari. Are un lemn frumos, curat si neted. Nu are noduri.

Proprietatile sale de granulatie fina fac din Paulownia un copac cu lemn exceptional de protrivit pentru barci, paleti, mobilier de uz casnic, precum si placaj, case, prefabricate, semifabricate si panouri interne de constructie.

Paulownia este de asemenea crescut ca o sursa durabila de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale.

Copacul natrual se regenereaza de la sistemele existente de radacina, castigand pe merit apelativul de copacul pasarii Pheonix.

Aceasta inseamna ca se pot recolta intre minim 3 si maxim 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.

Frunzele sale au o crestere rapida si au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon.

Sistemul sau de radacini profunde ii da posibilitatea de a ecologiza suprafetele degradate de sol. Radacinile sale adanci permit, de asemenea imbunatatirea calitatii solului si sa mentina sisteme subterane de apa.

Paulownia EU este o specie nou creata, testata si recunoscuta pe plan international de specialistii in domeniu, case nu se poate multiplica, prin uramre nu este o specie invaziva, indiferent de unde este cultivata in lume.

Calitati esentiale
Este copacul cu cea mai rapida crestere din lume. Este perfect ornamental, are flori superbe. Este sau poate fi o afacere, inclusiv si mai ales la nivel local sau la nivelul unei comunitatii.Poate acoperi nevoile locale sau uzuale de lemn.

Proprietatiile lemnului
Este un lemn usor (de 2 ori mai usor decat stejarul). Este de 2 ori mai rezistent la foc decat lemnul obisnuit de fag. Este un lemn cu grad foarte redus de umiditate. el insusi nu este afectat de umezeala. Este un foarte bun izolant. Este usor de uscat, uscare in aer liber in 30-60 zile. Are o foarte buna prelucrabilitate.

Utilizare pentru biomasa
Este o planta energetica. Creste si se recolteaza precum orice copac, dar poate deveni lemn de foc, brichete si, desi arde la temperaturi mai mari, degaja multa energie.

din http://www.paulowniaromania.ro/

Originally posted 2012-09-06 07:24:17.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.