Arundo donax, cunoscuta si sub numele de trestie uriasa, pare sa fie urmatoarea revelatie a investitorilor in culturile energetice, alaturi de salcia suedeza si de Paulownia. Arundo donax, salcia uriasa, creste foarte repede si este toleranta seceta, producand in acelasi timp tone de biomasa pe hectar. Prospera chiar si pe un sol sarac si este o planta perena care nu are nevoie de foarte multe lucrari de ingrijire.

Pentru oamenii din industria combustibililor regenerabili, Arundo donax, cunoscuta si sub numele de „trestia uriasa”, este o planta miraculoasa, relateaza Huffingtonpost.com.


O centrala electrica din Oregon analizeaza potentialul trestiei uriase de a inlocui carbunele, iar altii viseaza la perspectiva unei bio-rafinarii de etanol care ar putea produce milioane de dolari din investitii si zeci de locuri de munca platite foarte bine.

Oficialii au analizat o varietate de materiale brute pentru biocombustibili, de la culturi precum porumb, trestie de zahar si cartofi dulci industriali si pana la bumbac. Toate aceste plante fie au fost greu de crescut pe o suprafata mare, fie prea scumpe, fie mult prea valoroase pentru a fi utilizate in alt scop.

Insa, din punct de vedere al rezistentei, al usurintei in cultivare si intretinere, dar mai presus de toate, datorita productiei pe hectar, nicio alta planta nu se apropie de rezultatele trestiei Arundo donax.

Arundo donax a aparut din subcontinentul indian si s-a raspandit in jurul lumii. Europenii folosesc aceasta planta de secole in productia de trestie pentru realizarea instrumentelor de suflat.

Desi este o planta care vine din India, s-a adaptat climatului temperat. In conditiile din tara noastra, planta creste rapid si atinge inaltimi de 4-10 metri.

Originally posted 2012-11-30 15:47:38.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI