În anii 70 ai secolului XX, francezul Jean Pain dezvolta un sistem impresionant de producere a energiei pornind de la biomasă de pădure. O grămadă uriaşă de compost (cam 80 de metri cubi), care încălzeşte apa pompată printr-o spirală, produce biogaz vreme de 8 luni, iar o parte din acest biogaz acţionează un motor legat de un dinam, şi de aici beculaţie cât cuprinde şi ceva aparate casnice acţionate electric. Digestorul, adică materia care seamănă cu un compost, îi permite lui Jean Pain şi celor care aplică metoda lui să facă grădinărit ecologic, fără măcar să fie nevoie de irigaţii într-un loc unde vânturile din Sahara fac din fiecare vară o perioadă implicit secetoasă.

Ce intră în uriaşa gramădă de biomasă? La broussaille, adică vegetaţie arbustivă de pădure, combustibilul nefericitelor incendii care consumă pădurile din sudul Franţei. Masa stânjenitoare care trebuie îndepărtată din pădure, pentru că în absenţa ei acestea nu au suficient combustibil. Câteva drujbe, un tocător conectat la un tractor şi toată biomasa este făcută bucăţele, înainte de a fi îmbibată puternic de apă. Să recapitulăm: apă caldă + gaz metan + curent electric + compost. Vă spun eu, de la inventarea plicului cu ness 3 în 1, umanitatea nu a cunoscut nimic mai grozav.

 

 

 

Originally posted 2012-10-24 22:06:20.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.