Cea mai avantajoasă utilizare a salciei energetice este gazeificarea acesteia, cu scopul obţinerii de energie electrică şi termică. Prin cultivarea unei suprafeţe de 330 ha cu salcie energetică, cu o producţie medie estimata de 40 t/ha, se poate obţine o cantitate de 13200 t/an biomasă.

Cu această cantitate de biomasă se poate utiliza o instalaţie de gazeificare cu puterea de 1.000 kWh, energie electrică şi 1.300 kWh energie termică. Această instalaţie este compusa din sistem de gazeificare, motor termic şi generator de curent trifazat, adaptat conectarii la reţeaua electrică.

Pe tot anul se obţine o cantitate de 8760 MWh energie electrică, care valorificată prin „certificatele verzi”, poate aduce un venit anual de 600.000 de euro, dacă se scad cheltuielile de întreţinere a culturii de salcie energetică.

Pe lângă energia electrică, se obţine şi o cantitate de 11.650 MWh/an energie termică, capabilă să asigure încălzirea a 450 de apartamente.

Compania Finex, cu sediul în Braşov, are o experienţă deosebită in sisteme de gazeificare a biomasei fiind capabilă să livreze şi instaleze sisteme complete de co-generare cu puteri de la 100 kWh-3000 kWh. În schema alăturată, se prezintă etapele pe care le parcurge salcia de la recoltare până la valorificare energie electrică si termică.

Cu toate că în toate ţările din UE, ca urmare a unei recomandări a UE, plantaţiile energetice sunt subvenţionate (în cazul salciei energetice cu 50% din costurile de plantaţie), în România încă nu se sprijină această activitate.

sursa: revista BIODIESEL MAGAZIN, autor Nicolae Mugea, doctor in stiinte ingineresti, cercetator stiintific principal gradul I, cu sapte inventii brevetate in SUA in domeniul energiilor regenerabile


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-23 19:24:31.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI