• Cercetările autohtone cât şi cele din străinătate (China, Turcia) au arătat că iarba energetică „Szarvasi-1” tolerează foarte bine precipitaţiile medii anuale de 250 – 2000 mm (adaptabilitate foarte mare faţă de condiţiile de mediu), la o temperatură medie anuală de 5 – 19 grade C, la un pH al solului cuprins între valorile de 5 – 9, pe soluri sărăturoase, gleice.
  • Rezistenţa la secetă, îngheţ şi toleranţa faţă de conţinutul solurilor; concentraţia cationilor de sodiu (Na) este net superioară faţă de cea a pădurilor de foiase şi conifere.
  • Valoarea economică, precum şi caracteristicile botanice (înrădăcinare puternică, ocrotirea solului, restabilirea structurii solului) oferă noi perspective în vederea cultivării acestei specii.
  • De netăgăduit: perenitatea, longevitatea acestei plante este de 10 – 15 ani.
  • Caracterizare fitosanitară: este tolerantă faţă de făinare, mediu tolerant faţă de atacul de rugina brună.
  • Cheltuielile aferente pentru înfiinţarea culturii pe un hectar este de 5 ori mai mică în comparaţie cu înfiinţarea unei păduri.
  • Producţiile sunt asigurate anual, faţă de pădure, unde recoltarea are loc odată la 20 – 70 ani, aşa:
    – asigură venit anual
    – randamentul folosirii maşinilor de recoltare este net superior
  • Cultivarea şi recoltarea nu necesită aparatură specifică sofisticată ca în cazul exploataţiilor forestiere.
  • Cultivarea plantei nu necesită o schimbare a structurii culturilor sau a categoriilor de folosinţă a terenurilor agricole. Sola cultivată cu iarba energetică poate fi desfiinţată oricînd, parcela eliberată putând fi introdusă în asolamentul în care se poate cultiva oricare plantă fără restricţii.
  • Este o plantă bioameliorativă deosebită
    – cu înrădăcinare profundă 1,8 – 2,5 m, asigură protecţie antierozională şi deflactivă
    – toleranţă faţă de conţinutul de sodiu al solului are efect ameliorativ asupra solului.
  • Asigură o cantitate mare de biomasă uscată: 10 – 23 t/an/ha.
    Are valoare calorică superioară – 14-18 MJ/kg – (echiv. cu a salcâmului si a cărbunelui brun).
  • În multe domenii de folosire înlocuieşte lemnul (hârtie, industria de construcţii, industria alimentară etc.), concurând în acest fel la salvarea multor hectare de teren forestier.
  • Prin cultivarea sa asigurăm noi resurse de energie reciclabilă, obţinem produse industriale noi, cu rentabilitate economică superioară. Ajută la răspândirea zonelor independente energetic.
  • Prin cultivarea ierbii energetice „Szarvasi-1” obţinem un produs agricol nou cu posibilităţi de desfacere asigurate.
  • Habitusul de 1,8 – 2,5 m asigură instalarea zonelor noi de agrobiocenoză, zone propice pentru diferite specii de păsări şi alte mamifere.

sursa: energiafu.hu

Originally posted 2012-09-20 06:42:11.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI