Startul culturilor eco a fost dat de rapiţă, în Prahova. Foto: arhivă
Startul culturilor eco a fost dat de rapiţă, în Prahova

Iarba elefantului sau stuful chinezesc, o plantă originară din Asia, ar putea fi cultivată pe sute de hectare, din Prahova, pentru a fi transformate apoi în combustibil.

Încălzirea pe timp de iarnă ar putea fi mai ieftină pentru prahovenii din sudul judeţului, iar peisajul în care trăiesc, mai exotic, odată cu apariţia culturilor de iarba elefantului. Marele avantaj al stufului chinezesc este că, după uscare şi mărunţire, din această iarbă se produc peleţi sau brichete pentru încălzire, cu grad redus de umiditate şi mai ieftine decât cele din lemn.

Mai mult, Uniunea Europeană acordă subvenţii pentru înfiinţarea acestor culturi care depăşesc 2.000 de euro/hectar.

Iniţiativa de a cultiva iarba elefanţilor în Prahova îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a anunţat că este în curs de realizare un studiu cu privire la caracteristicile solului din judeţ, fiind vizate în special terenurile mlăştinoase din zonele Balta Doamnei, Gherghiţa, Drăgăneşti, Ciorani, Boldeşti-Grădiştea şi Fulga.

6.000 de hectare de rapiţă

Moda eco, a plantelor tehnice sau a celor folosite pe post de combustibil, a început timid, în Prahova, încă de acum câţiva ani. Succes a avut, până acum, rapiţa, o plantă care poate asigura o sursă energetică alternativă de combustibil pentru maşini agricole şi care s-a cultivat, anul trecut, pe o suprafaţă de 6.000 de hectare în judeţ.

Autor: Dana Mihai


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-23 17:25:53.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.