Startul culturilor eco a fost dat de rapiţă, în Prahova. Foto: arhivă
Startul culturilor eco a fost dat de rapiţă, în Prahova

Iarba elefantului sau stuful chinezesc, o plantă originară din Asia, ar putea fi cultivată pe sute de hectare, din Prahova, pentru a fi transformate apoi în combustibil.

Încălzirea pe timp de iarnă ar putea fi mai ieftină pentru prahovenii din sudul judeţului, iar peisajul în care trăiesc, mai exotic, odată cu apariţia culturilor de iarba elefantului. Marele avantaj al stufului chinezesc este că, după uscare şi mărunţire, din această iarbă se produc peleţi sau brichete pentru încălzire, cu grad redus de umiditate şi mai ieftine decât cele din lemn.

Mai mult, Uniunea Europeană acordă subvenţii pentru înfiinţarea acestor culturi care depăşesc 2.000 de euro/hectar.

Iniţiativa de a cultiva iarba elefanţilor în Prahova îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a anunţat că este în curs de realizare un studiu cu privire la caracteristicile solului din judeţ, fiind vizate în special terenurile mlăştinoase din zonele Balta Doamnei, Gherghiţa, Drăgăneşti, Ciorani, Boldeşti-Grădiştea şi Fulga.

6.000 de hectare de rapiţă

Moda eco, a plantelor tehnice sau a celor folosite pe post de combustibil, a început timid, în Prahova, încă de acum câţiva ani. Succes a avut, până acum, rapiţa, o plantă care poate asigura o sursă energetică alternativă de combustibil pentru maşini agricole şi care s-a cultivat, anul trecut, pe o suprafaţă de 6.000 de hectare în judeţ.

Autor: Dana Mihai

Originally posted 2012-09-23 17:25:53.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.