Cati dintre noi nu au simtit o durere de cap in momentul in care a venit factura de electricitate sau de incalzire. Facturile tot mai ridicate au devenit cosmarul romanilor. Exista insa si solutii. Energiile alternative. Un investitor din Germania a infiintat, in judetul Arad, o pepiniera de plopi energetici. Copacii au un ritm de crestere foarte acclerat, aproximativ 3-4 centimetri pe zi iar randamentul dat de lemnul tocat este atat de mare, incat cheltuielile cu incalzirea locuintei scad cu pana la 40 la suta.caldura din plopi energetici

La plantaţia de plopi energetici a început încă o etapă de recoltare a butaşilor

Bata găzduieşte, aşa după cum se ştie deja, de aproape trei ani, în premieră naţională, prima pepinieră de „plopi energetici“ amplasată pe malul Mureşului. Dacă pepiniera iniţială a dat deja o recoltă de butaşi şi se pre­găteşte de o alta, de anul trecut în zo­nă s-a mai făcut o investiţie de acest fel unde se fac unele testări cu alte soiuri de plopi.

Exact după doi ani, aşa cum s-a estimat iniţial, cultura a dat prima recoltă. Butaşii au fost tăiaţi şi pregătiţi pentru a fi expediaţi unor beneficiari, în baza unui contract preexistent, ei fiind pro­babil deja plantaţi în Ungaria, pentru iniţierea unei noi plantaţii.

În aceste zile a început o altă etapă de recoltare a butaşilor, după cum ne-a precizat primarul Ion Micurescu, etapă ce va dura circa o lună.

Preocupat de mărirea numărului de noi locuri de muncă în zonă, primarul din Bata a făcut o publicitate asiduă frumoasei aşezări de pe Mureş şi a potenţialului ei economic dar şi turistic, ceea ce s-a materializat în câteva investiţii mai deosebite, aceasta fiind una dintre ele.

Prin constituirea acestei plantaţii, pe lângă locurile de muncă iniţiale create în zonă – şi pe lângă aspectul benefic al introducerii în circuitul activ a unui teren până acum era neutilizat – s-a estimat corect dublarea numărului lo­curilor de muncă oferite pe parcurs localnicilor, odată cu evoluţia plantaţiei. Aici lucrează constant 15-20 oameni (muncitori) iar în perioada de vegetaţie a culturilor de plopi mai lucrează alţi 15-20 de muncitori.
sursa

Originally posted 2012-10-17 19:57:14.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.