Cel mai scump condiment din lume a început să prindă rădăcini în comuna gorjeană Bustuchin, informează Radio Craiova.
Autorităţile locale şi conducerea unei cooperative agricole din Spania au realizat o plantaţie experimentală de şofran pe câteva sute de metri pătraţi, pe un teren din localitate.
Astfel, Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei – Catalonia” va înfiinţa plantaţii de şofran, muri şi afini. Dacă în ceea ce priveşte murele şi afinele nu ar fi deloc probleme cu adaptarea la clima locală, şofranul este o plantă extrem de sensibilă şi are nevoie de condiţii speciale pentru a creşte.
Un kilogram de şofran ar fi cumpărat de spanioli cu 8.000 de euro. În funcţie de calitate şi zonă, şofranul se vinde prețuri între 4.000 şi 20.000 de lire sterline kilogramul. Pentru producerea unui singur gram de praf de condiment este nevoie de sute de fire.
Originally posted 2015-10-19 20:25:20.
Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.
Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.
Proiectul Răsuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…
DIN CE AI POTI FACE RAI
Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.
Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.
Reparații la terase
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/
Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.
Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.
Niciun comentariu până acum