tarhonIn diferite limbi straine:
engleza: tarragon
franceza: estragon
germana: Estragon
italiana: dragoncello
spaniola: estragón
portugheza: estragão
rusa: эстрагон
olandeza: dragon
maghiara: tárkony
greaca: εστραγκόν
chineza: 龙蒿
hindi: तारगोन
araba: نبات الطرخون

Origine: Nici până astăzi adevărata origine a tarhonului nu este cunoscută. Se presupune doar că este originiar din nordul Asiei Centrale. Cel mai probabil din regiunea siberiană.Şi-a făcut intrarea pe continetul european în evul mediu, în perioada invaziilor asiatice. În prezent se cultivă în toată emisfera nordică iar francezii au o adevărată slăbiciune pentru această iarbă fină.
Prezentare: Tarhonul este o plantă ierboasă, cu multe ramuri, care depăşeşte deseori 1 metru înălţime. Are frunze lungi şi ascuţite, de un verde crud, sub formă de lance.
Aromă: Tarhonul are o aromă duplicitară, combinând gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat. Asemănător anasonului.
Utilizare: Parfumul său deosebit i-a desemnat roluri principale în sosurile clasice ale bucătăriei franceze, bernaise şi tartar.Potrivit cu mâncărurile rafinate şi fără gusturi puternice,pe bază de pui, peşte cu legume sau ouă.

Acompaniază armonios sosurile de salate şi bazele de muştar.

Preparare: Tarhonul se foloseşte proaspăt, uscat sau “murat” în oţet de bună calitate. Tulpinile tarhonului se adaugă în ciorbe şi tocăniţe în care se fierb un timp limitat deoarece îţi pierd în timp gustul. Ciorbele a la grec iubesc tarhonul.Adăugaţi-l în muştar pentru a vă bucura de parfumul său extravagant. Murăturile vor avea o aromă deosebită dacă le adăugaţi o tulpină de tarhon.

sursa

Originally posted 2012-10-20 09:08:21.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.