Cartierul Bronx din New York (SUA) ar putea avea, în curând, una dintre cele mai mari grădini de acoperiş din lume; aceasta ar urma să se întindă pe o suprafaţă de aproape două hectare, pe acoperişul unui depozit din Hunts Point, un uriaş centru de distribuţie de alimente.

Autorităţile locale au pus în aplicare un plan de renovare generală a zonei şi au solicitat aprobarea pentru a crea, pe acoperişul depozitului, o grădină care să fie operaţională tot timpul anului. „Este o situaţie din care toată lumea câştigă. Odată cu intrarea în funcţiune a acestei grădini de acoperiş, zona industrială Hunts Point va fi capabilă să ofere, spre vânzare, produse mai multe şi mai proaspete, dată fiind cerinţa de pe piaţă (şi dat fiind faptul că alimentele vândute de aici ajung la 23 de milioane de americani). Totodată, proiectul va genera noi locuri de muncă pentru localnici”, explică Christine C. Quinn, purtător de cuvânt al administraţiei locale.

Pentru susţinătorii înfiinţării grădinilor de acoperiş, ideea este bine-venită din toate punctele de vedere: demonstrează dorinţa administraţiei locale de a face oraşul şi cartierele mai verzi şi de a susţine cetăţenii în demersul pentru produse mai degrabă locale şi, prin definiţie, mai proaspete; în plus, poate oferi locuitorilor din Bronx şi din tot New York-ul posibilitatea de a reînvăţa cum să îşi cultive singuri legumele, fie şi dacă vin la grădina de pe acoperiş numai pentru câteva clipe de recreere. Între a petrece o zi caldă de vară la o piscină pe un acoperiş sau într-o grădină imensă pe acoperiş, s-ar putea ca mulţi americani să fie tentaţi de varianta a doua, notează TreeHugger.

Sursa: TreeHugger

Foto: NYDailyNews

Originally posted 2012-12-12 00:03:50.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.