Un proiect german vrea să hrănească populaţiile urbane în creştere instalând pescării pe acoperişurile blocurilor şi în parcări şi reciclând reziduurile pentru a creşte legume, informează The Guardian. Fermele aquaponice ar trebui să funcţioneze autonom şi să le furnizeze orăşenilor mâncare organică, locală şi produsă sustenabil.

Parte a unui sistem aquaponic/Flickr-Scrap Pile

Bibanii înoată în bazine de apă din metal, iar amoniacul pe care îl secretă este folosit la fertilizarea roşiilor, frunzelor de salată şi altor verdeţuri plantate într-o seră poziţionată deasupra bazinelor. Proiectul se numeşte Efficient City Farming, iar iniţiatorii lui le-au prezentat deja locuitorilor din districtul berlinez Schöneberg un prototip de fermă aquaponică. Ideea a apărut în condiţiile în care oceanele se confruntă cu pescuitul excesiv, iar jumătate din populaţia globului locuieşte la oraş, procent care, potrivit ONU, ar urma să urce până la 70% până în 2050.

În primă fază, compania germană va construi două astfel de sisteme. Anul viitor, va începe construcţia unei ferme aquaponice de 7.000 de metri pătraţi pe acoperişul unei uzine dezafectate din capitala Germaniei, care, odată finalizată, va fi cea mai mare din lume. Bazinele pot fi instalate oriunde, iar fermierii nu au altceva de făcut decât să le umple cu apă şi să hrănească peştii. Apoi mai este nevoie de puţin curent electric pentru a pompa apă bogată în azotat din bazinele peştilor în grădinile hidroponice de deasupra lor, sistemul putând funcţiona la nesfârşit.

Un sistem dezvoltat de cercetătorii de la Institutul Leibniz din Berlin pentru compania germană le permite fermierilor să controleze nivelul de azotat din apă pentru a-şi mazimiza recoltele de peşti şi legume. Există o singură problemă: un bazin costă 35.000 de euro, aşa că numai fermierii mai mari, cu recolte mai bogate, ar fi viabili economic. Echipa Effiecient spune că proiectul lor nu reprezintă soluţia la problemele lumii, ci doar un pas în direcţia potrivită.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-11 20:51:38.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI