Skip to main content

De ce roşiile nu mai au niciun gust?

De ce roşiile nu mai au niciun gust?

Un grup de cercetători au descoperit că selecţia axată strict pe culoarea şi aspectul exterior al roşiilor a dus la pierderea genelor responsabile de conţinutul de zaharuri şi arome. În consecinţă roşiile nu mai au acelaşi gust cu care ne-am obişnuit din copilărie. „Descoperirea este un mare pas înainte în cercetările noastre, care au ca […]

Cum a disparut ROSIA ROMANEASCA din piete din cauza IMPORTURILOR si intermediarilor

Cum a disparut ROSIA ROMANEASCA din piete din cauza IMPORTURILOR si intermediarilor

Gandul: De ce au dispărut ROŞIILE ROMÂNEŞTI de la tarabe. SPECULANŢII ocupă pieţele, PRODUCĂTORII vând răsadul în străinătate Un kilogram de roşii din import a ajuns să coste în supermarket-uri cât unul de căpşuni, în condiţiile în care producătorii autohtoni de legume susţin că au renunţat la culturile de tomate pe care anul trecut s-au […]

Cresterea ciupercilor LENTINUS

Din punct de vedere comercial trebuie subliniat succesul pe care aceste ciuperci il cunosc pe piata in ultima vreme. Astfel, daca Lentinus era apreciat cu precadere in zona asiatica, acum este una din ciupercile cu cea mai mare cautare in supermarheturile europene si americane. Succesul se poate explica atat prin calitatile ciupercii, dar mai ales […]

Familia PLEUROTUS

Ciupercile Pleurotus sunt de forma asimetrica si cresc grupate in buchete. Piciorul gros, scurt si carnos se continua cu palaria ce are forma asemanatoare unei scoici. Pe partea inferioara a palariei se afla lamelele producatoare de spori, de culoare alb-crem, ce coboara pana la baza piciorului. Ciupercile Pleurotus sunt rezistente la variatii mari de temperatura […]