Romanii capsunari plecati la munca in Occident se intorc acasa, manati de dor si de criza economica. Multi au lucrat in Spania sau Italia pe plantatii de capsune, dar se intorc acum sa puna in practica in agricultura ce au invatat in anii cat au stat departe de casa.

Ion si Ioana Trifan s-au saturat – dupa cum spun ei – sa fie sclavi in Spania. Au muncit in ultimii 8 ani pe o plantatie de capsuni si acum spun ca a venit vremea sa revina acasa. “E bine ca daca acum esti sluga, esti sluga la tine acasa, nu mai esti la altii. Ca cine pleaca si nu recunoaste… dar eu ti-o spun, e slugareala”, explica Ion Trifan. Cu ceea ce au invatat acolo si cu banii stransi in toti acesti ani si-au facut 4 solarii si un sistem de irigatii.
capsunari
“Incercam sa facem la noi sa vedem daca reusim. Am pus fasole, avem rasaduri, am pus o particica de capsuni, sa vedem daca merge pamantul, incercam de toate cate putin”, spune Ioana Trifan. Produsele le vand la piata din localitate sau la pietele din Iasi. Anul acesta isi amortizeaza investitia de 4.000 de euro, iar la anul ar trebui sa castige cel putin inca pe atat. Si in judetul Galati, trei frati au reusit sa puna in practica in comuna natala tot ceea ce au invatat in peste zece ani de munca in Italia. Au investit toti banii in solarii in care cultiva capsuni. Primul a plecat Titi, fratele mijlociu, in varsta de 34 de ani, in 2000. Nu avea din ce sa plateasca viza, asa ca a trecut granita fraudulos. Cand au inteles care sunt secretele si au realizat ca pot face bani la fel de buni si in tara, cei trei frati s-au intors in Romania.

Sursa: Incont.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-05-14 16:43:37.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.