Skip to main content

SMOCHINA este o floare…

SMOCHINA este o floare…

Daca viata iti da lamii fa limonada!!! Am primit cadou nu lamai ci smochine … o punga, mai exact 120 de smochine, mari si mici… Asa ca le-am separat pe marime si m-am apucat sa fac dulceata de smochine! Intai le-am facut pe cele mari… Smochinele (Ficus Carica) Smochinele fac parte din grupul asa-ziselor fructe […]

Cea mai profitabilă cultură este zmeura

Cea mai profitabilă cultură este zmeura

Investiţie pentru un hectar: 11000 euro. Costuri curente: 2000 euro. Încasări: 18000 euro. Profit din anul al doilea: 16000 de euro. Cam aşa arată – pe scurt – reţeta descrisă de Romania Garden într-un comentariu postat la versiunea originală a articolului despre culturile profitabile pe suprafeţe mici. Zmeura se poate da en-gross la 6 lei […]

Paducelu-i pentru inima

Paducelu-i pentru inima

Primul argument este de ordin estetic – primavara, paducelul ne incanta sufletul, umpland dealurile si pajistile cu roiurile lui de petale albe, plutind pe vantul primaverii. Apoi, toamna, fructele sale de un rosu viu sunt adevarate explozii de vitalitate printre copacii si tufele cu frunze uscate, culoarea lor inveselindu-ne inima atinsa de aripa melancoliei. Dar […]

Păducelul (Crataegus monogyna)

Păducelul (Crataegus monogyna)

Păducelul (Crataegus monogyna) este un arbust (2 – 6 m) din familia Rosaceae, spinos, cu tulpina neregulata si cu o coroana rara. El are florile albe și fructele roșii ce au un miros caracteristic și un gust amărui. Din ele se obțin extracte care sunt folosite în primul rând, la ameliorarea tulburărilor legate de problemele […]

Zmeura = aliata grasilor

Zmeura = aliata grasilor

De culoare rosie sau roz, cu miros placut si gust acrisor-aroma, este unul dintre cele mai cautate fructe de padure Fructele de zmeur sunt consumate atat in stare cruda, cat si in diferite preparate: dulceata, serbet, supa, inghetata, tarte, salata de fructe, sirop, marmelada, sufleuri, sosuri, ingredient in bauturi alcoolice sau nonalcoolice etc. Se serveste […]

ZMEURUL (Rubus idaeus L.)

Suprafata cultivata este de 800 ha, iar productia este de 1000 t, zonele de cultura cele mai favorabile fiind cele de campie si colinare, cu temperaturi medii anuale de 8-10 °C si precipitatii peste 700 mm. (Arges, Prahova, Mures Cluj pe soluri cu textura mijlocie si pH 5-6,5). Este larg raspandit in Europa, SUA, Rusia. […]

MURUL (Rubus sp.)

La mur, zonele mari producatoare sunt aceleasi ca la specia zmeur: zonele de cultura cele mai favorabile fiind cele de campie si colinare, cu temperaturi medii anuale de 8-10 °C si precipitatii peste 700 mm (Arges, Prahova, Mures, Cluj pe soluri cu textura mijlocie si Ph 5-6,5), fondul de germopasma existent la noi in tara […]