loniceraTot mai multi oameni sunt interesati de calitatile tamaduitoare ale plantelor. Aflati continuu in cautare de noutati in domeniu, descopera in fiecare zi multe informatii incitante, pe care le aprofundeaza pe cont propriu si apoi le adopta.

Criza economica are si parti bune, am putea spune, pentru ca, in cautare de solutii practice, oamenii descopera noi posibilitati de a-si completa veniturile prin cresterea plantelor medicinale, iar intre aceste preocupari se evidentiaza aceea pentru aclimatizarea unor plante adunate sub titlul generic de plante “exotice”.

Lonicera Kamtschatica, denumita popular “Boaba de miere de Siberia”, este un arbust a carui inaltime poate atinge 1,5 – 2 metri, care are un frunzis bogat si rezista la temperaturi scazute foarte bine. Nu necesita un sol special, dar are nevoie de umiditate medie pentru o buna dezvoltare. Rodeste la doi ani dupa plantare, iar recolta este bogata.

Planta infloreste la sfarsitul iernii, putand rezista pana la temperaturi de -10 grade Celsius. Florile sunt albe si puternic parfumate. Fructele sunt carnoase, de culoare albastra (atunci cand sunt coapte) si contin cantitati semnificative din vitaminele C Si D.

In zonele reci si izolate din emisfera nordica, fructele de Lonicera Kamtschatica sunt considerate foarte valoroase, pentru ca ele se pot consuma in stare proaspata sau deshidratate. Din fructe se pot prepara dulceturi (cu adaos minim de zahar), sucuri si ceaiuri. Este considerat un fruct important pentru persoanele varstnice, deoarece consumul zilnic intarzie neplacerile multiple ale batranetii.

Cel mai bun gust îl au fructele culese proaspăt. Are un conţinut însemnat de vitamina C. Soi rezistent faţă de boli şi îngheţ.

Plantat într-un ciubar potrivit de mare poate fi crescut şi pe terasă sau balcon. Pentru sporirea cantităţii de roade sădiţi două plante!

Fructe superbe deja din mai! Creşte în abundenţă în orice fel de sol! Vitamine pentru toată familia!


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-13 22:58:38.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.