Daca viata iti da lamii fa limonada!!!

Am primit cadou nu lamai ci smochine … o punga, mai exact 120 de smochine, mari si mici… Asa ca le-am separat pe marime si m-am apucat sa fac dulceata de smochine! Intai le-am facut pe cele mari…

Smochinele (Ficus Carica) Smochinele fac parte din grupul asa-ziselor fructe protectoare, alaturi de curmale si stafide. Ele fac parte si din grupul celor “patru cersetori”, alaturi de migdale, stafide si alune, in amintirea celor patru ordine calugaresti: augustinii, franciscanii, dominicanii si carmelitii, care nu primeau altceva ca ofranda decat aceste fructe. Exista mai multe varietati: smochinele galbene sau grase, cele albe sau marsilieze si cele violete sau medicinale

Multe lumea recunoaste smochinele ca fructe comestibile, dar ele din punct de vedere tehnic, nu sint un fruct, ci un recipient numit „sicono”, care este, ciudat–un grup de flori întors cu susul în jos.

De aceea, în mai multe limbi, ca in araba, se foloseste expresia “este mai rar decât o floare de smochin”, echivalent cu “mai rar decât un dinte de cocostarc”: cei din antichitate nu au înțeles cum smochinul produce fructe fara flori.

În Grecia, pasiunea pentru smochine a fost de așa natură încât un oraș a primit numele fructului, Sykos. Acolo au interzis exportul de smochine, pentru a nu lipsi in comerțul local.

Numele științific al smochinilor comun este Carica Ficus, acest nume latin se referă la fructele acestei plante și Caria, o regiune din Asia Mică de unde provine smochinul. Acesta aparține familiei Moraceae.

Smochinul este singurul pom al cărui fruct conține în interior flori, flori ascunse, dar chiar si asa se polinizeaza. Atunci când fructul de smochin este copt face sa curga un lichid ca mierea pentru a anunta pasarile, ca sunt gata pentru a fi consumate și astfel, semințele lor, ca să fie fertile trebuie să treacă prin sistemul digestiv al păsărilor, similar cu ceea ce se întâmplă cu măslinii. Este un exemplu că totul este un ecosistem în care unii depindem de alții. Deci fanii de insecticide ar trebui să se gandeasca mai bine!.

În unele provincii, se spune că în măruntaiele pomul de smochin au locuința legiuni de spirite infernale, și că este refugiu potrivit pentru Elfi. Desigur, pentru a evita toate aceeastea, aveți nevoie de a “vindeca” pomul. Pentru a face acest lucru, care este singura modalitate de a expulza spiritele rele din interiorul truncului…, doar cu un cuțit mic ascuțit, vom zgaria semnul crucii, prin care toate spiritele rele or sa scape. “Vindecand planta, care era maligna, se transforma intr-o planta ca oricare planta. Umbra smochinului devine confortabila, seva lui se poate folosi in medicina populara, iar coaja sa este utilizata pentru a fi folosita in una dintre metodele cele mai curioase de acest gen, cunoscuta tuturor sub numele de “leac pentru urme de smochin.” (care nu stiu si nu am gasit care este!!!)

Chile este una dintre țările unde apare cel mai puternic mitul “floarii de smochin”. Renato Alvarez Cardenas scrie în “Cartea de mitologie. Istorii, legende și credințe magice derivate din tradiția orală “(1998) prevede că, înainte de a te uita la pom, trebuie să privesti luna, pentru ca asa va da flori!

Ghici ghicitoare,
Care este pomul,
Ce rodeste fara floare? Ghici ghicitoarea mea, Care este pomul ce da fructe fara floare?

Cine sint?

sursa: blogul “De aproape”

Originally posted 2012-12-20 19:13:09.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010