Skip to main content

Particularitatile producerii rasadurilor de legume pentru cultura in solarii

Particularitatile producerii rasadurilor de legume pentru cultura in solarii

Obtinerea productiei extratimpurii de legume este posibila prin infiintarea culturilor numai cu rasad de buna calitate, care duce la o scurtare a perioadei de vegetatie comparativ cu infiintarea culturilor prin semanat direct. De aceea, pentru solarii se impune obligatoriu producerea rasadurilor tinand seama de urmatoarele aspecte tehnologice: stabilirea datei de plantare; varsta optima a rasadului; […]

Mutarea rasadurilor in gradina

Mutarea rasadurilor in gradina

Mutarea rasadurilor in gradina / Foto: hobbygradina.ro Scoaterea copiilor in lume inseamna plantarea rasadurilor la locul definitiv. Desigur, fiecare zona, regiune, are particularitatile ei climaterice, asa ca e de presupus ca fiecare dintre noi stie perioada cea mai prielnica de plantare in sera/solar, gradina, a viitoarelor plante roditoare. Nu vom uita nici de calendarul lunar, desigur. […]

Producerea rasadurilor

Producerea rasadurilor

Cu producerea rasadurilor vom avea ceva treaba, pentru ca va trebui sa tinem seama de o serie de factori, care ne vor ajuta la obtinerea unui rezultat mai mult decat multumitor. Si anume, vom tine seama de regimul de lumina, CO2, apa, substante minerale, regimul de convietuire. O sa incerc sa le prezint cat mai […]

Producerea rasadurilor de legume

Răsadurile sunt plante legumicole care se află la începutul perioadei de vegetaţie, adică în faza imediat după răsărire, când îşi formează sistemul radicular şi organele vegetative aeriene. Producerea de răsaduri este necesară pentru legumele pretenţioase la căldură, cu o perioadă lungă de vegetaţie, precum şi pentru legumele timpurii, deoarece permite semănatul cu 1 – 2 […]

Producerea rasadurilor pentru cultura de camp

Producerea rasadurilor pentru cultura de camp

Pentru producerea rasadurilor destinate culturilor de legume, cele mai folosite rasaduri sunt cele incalzite cu biocombustibil. Infiintarea patului cald se face prin asezarea biocombustibilului sub forma unui strat de grosime variabila. Acesta trebuie sa fie suficient de afanat pentru a favoriza actiunile micro-organismelor aerobe. Introducerea amestecului de pamant in rasadnita se face cand temperatura patului […]