Mutarea rasadurilor in gradina

Mutarea rasadurilor in gradina / Foto: hobbygradina.ro

Scoaterea copiilor in lume inseamna plantarea rasadurilor la locul definitiv. Desigur, fiecare zona, regiune, are particularitatile ei climaterice, asa ca e de presupus ca fiecare dintre noi stie perioada cea mai prielnica de plantare in sera/solar, gradina, a viitoarelor plante roditoare. Nu vom uita nici de calendarul lunar, desigur.

In general, temperatura nu trebuie sa fie sub +12-15°C ziua, iar noaptea sub 10°C. Plantarea este bine de facut in zi noroasa, dar fara ploaie, sau pe inserat.

In primele 2 saptamani plantele trebuie udate zilnic. Daca nu exista aceasta posibilitate, vorbesc despre gradinarii de duminica, cei care vin “la mosie” o data la saptamana, exista o metoda foarte eficienta: pentru asta avem nevoie fie de un tub din plastic fie de sticle de plastic (de 2 – 2,5 litri) carora le taiem fundul, le facem pe peretii laterali mici orificii si le ingropam pe 3/4 langa planta sub un unghi de 45 grade. In aceste “recipiente” turnam apa cu solutie hranitoare, care va ajunge direct la radacini. Pentru ca acest lucru sa se faca treptat, sticla va avea dopul pus, iar tubul un “opritor” dintr-un material poros, o bucata de paine (de ce nu?!), astfel ca scurgerea lichidului sa se faca nu dintr-o data ci lent.

Mai exista un “daca” de care trebuie tinut cont: daca este prea cald in perioada imediat urmatoare plantarii, in primele 4-5 zile, tinerele plantute ar trebui umbrite cumva. Fie ca vom avea grija sa le plantam langa o cultura deja dezvoltata la vremea respectiva, fie ii instalam un umbrar.

Autor: Svetlana Popescu, 17 martie 2011, SmartWoman, hobbygradina.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340