Ai nevoie de folie (pentru solar), de dimensiuni cu 1-1,5 m mai mare decât suprafaţa pe care semeni castraveţii. Pregăteşti locul şi mărunţeşti bine pământul. La distanţa de 50-60 cm faci rigole (şanţuri) dintr-un capăt în altul al parcelei. Întinzi folia pe terenul astfel pregătit, în aşa fel încât ea să copieze suprafaţa terenului (să ia forma rigolelor).

Pe margini fixezi folia cu pământ. În rigole, la distanţe de 60 de cm tai folia cu o cutie de conservă rotundă. Scoţi bucata de folie tăiată şi în locul acesta pui 2-4 seminţe de castraveţi olandezi. Dacă răsar toate seminţele, le răreşti şi laşi doar două fire. Pe marginea găurilor fixezi folia de pământ cu agrafe din sârmă (sau beţe, sau cuie lungi); introduci agrafa prin folie şi o înfigi în pământ pentru a nu pătrunde aerul sub folie şi astfel să crească buruieni pe parcelă. Când alegi locul pentru semănat să te gândeşti că e preferabil să fie puţin înclinat, astfel încât rigolele să fie în „pantă“, dar nu exagerat de mare, pentru că la udarea castraveţilor se aşază furtunul cu apă în capătul mai ridicat al rigolei şi apa se scurge pe făgaş până la ultimul fir de castraveţi.

În felul acesta se reduce riscul de a se „arde“ castraveţii. Avantajul acestei metode este că nu trebuie săpaţi castraveţii, iar recolta este triplă. Castraveţii se întind pe folie şi nu trebuie dirijaţi pe aţă. Atenţie! Trebuie culeşi tot la două zile, aşa că nu lăsa să treacă mai mult şi vei vedea ce minunăţie de castraveţi vei avea. Nu încerca şi cu altă sămânţă, ci doar cu sămânţă de castraveţi olandezi. După această metodă, poţi avea recoltă bogată şi de pepeni galbeni sau pepeni verzi.

Toate acestea vi le spun din proprie experienţă. Păcat că nu am poze, pentru că anul trecut nu am făcut nici una, dar vă promit că fac cu prima ocazie şi vă trimit.

Să vedeţi ce castraveţi veţi avea cu această metodă într-o lună şi jumătate de la semănare!

Originally posted 2012-01-03 10:41:44.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.