Ai nevoie de folie (pentru solar), de dimensiuni cu 1-1,5 m mai mare decât suprafaţa pe care semeni castraveţii. Pregăteşti locul şi mărunţeşti bine pământul. La distanţa de 50-60 cm faci rigole (şanţuri) dintr-un capăt în altul al parcelei. Întinzi folia pe terenul astfel pregătit, în aşa fel încât ea să copieze suprafaţa terenului (să ia forma rigolelor).

Pe margini fixezi folia cu pământ. În rigole, la distanţe de 60 de cm tai folia cu o cutie de conservă rotundă. Scoţi bucata de folie tăiată şi în locul acesta pui 2-4 seminţe de castraveţi olandezi. Dacă răsar toate seminţele, le răreşti şi laşi doar două fire. Pe marginea găurilor fixezi folia de pământ cu agrafe din sârmă (sau beţe, sau cuie lungi); introduci agrafa prin folie şi o înfigi în pământ pentru a nu pătrunde aerul sub folie şi astfel să crească buruieni pe parcelă. Când alegi locul pentru semănat să te gândeşti că e preferabil să fie puţin înclinat, astfel încât rigolele să fie în „pantă“, dar nu exagerat de mare, pentru că la udarea castraveţilor se aşază furtunul cu apă în capătul mai ridicat al rigolei şi apa se scurge pe făgaş până la ultimul fir de castraveţi.

În felul acesta se reduce riscul de a se „arde“ castraveţii. Avantajul acestei metode este că nu trebuie săpaţi castraveţii, iar recolta este triplă. Castraveţii se întind pe folie şi nu trebuie dirijaţi pe aţă. Atenţie! Trebuie culeşi tot la două zile, aşa că nu lăsa să treacă mai mult şi vei vedea ce minunăţie de castraveţi vei avea. Nu încerca şi cu altă sămânţă, ci doar cu sămânţă de castraveţi olandezi. După această metodă, poţi avea recoltă bogată şi de pepeni galbeni sau pepeni verzi.

Toate acestea vi le spun din proprie experienţă. Păcat că nu am poze, pentru că anul trecut nu am făcut nici una, dar vă promit că fac cu prima ocazie şi vă trimit.

Să vedeţi ce castraveţi veţi avea cu această metodă într-o lună şi jumătate de la semănare!


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-01-03 10:41:44.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.