Fructe de o remarcabilă valoare terapeutică, afinele pot fi utilizate în multiple tratamente. Bobiţele au proprietăţi astringente, antidiareice, antidizenterice, antiseptice intestinale, antiputride, stomahice, antihelmintice, cicatrizante gastrice şi intestinale, antihemoragice, vasoprotectoare, antiinflamatoare, antisclerotice, fluidifiante ale sângelui, vitaminizante şi amelioratoare a vederii nocturne.

Formele de utilizare:

infuzie din 3 linguriţe fructe uscate la 500 ml apă clocotită la care se pot adăuga frunze de mentă, flori de muşeţel şi coajă de stejar; se bea întreaga cantitate neîndulcită şi fracţionată în 3 reprize;

decoct concentrat din două linguri fructe zdrobite la 400 ml apă rece, care se fierbe 30 minute la foc moderat; se bea întreaga cantitate fracţionată în 3 reprize pe zi (contra diareei şi dizenteriei) sau se foloseşte sub formă de gargară în inflamaţii ale mucoasei bucale (faringite, stomatite, afte). În uz extern se foloseşte sub formă de cataplasme pe eczeme şi răni hemoragice sau comprese pe inflamaţii hemoroidale;

decoct cu amestec de plante: 30 g fructe uscate, 10 g frunze de mure de pădure, 10 g frunze de urzică, 10 g teci de fasole, 10 g caprifoi; se ia o lingură de amestec la 250 ml apă şi se lasă la macerat 8 ore. Apoi se fierbe până dă în clocot şi se consumă cu 30 minute înainte de masă;

tinctură din o parte fructe zdrobite la 5 părţi alcool 400; se lasă la macerat 10-14 zile agitând zilnic şi se trece în sticluţe brune, bine închise, pentru a fi consumată, câte un păhărel înainte de mese, în caz de diaree, dizenterie şi oxiurază;

– suc de afine obţinut prin stoarcerea fructelor şi strecurare pentru a fi folosit sub formă de gargară, tamponări sau spălături contra afecţiunilor buco-faringiene, având efecte astringente şi antiseptice. În tratamente interne este indicat în infecţiile intestinale (enterite, colite, diaree, dizenterie, putrefacţii intestinale, colibaciloză);

– fructe proaspete (300-350 g/ zi) sau fructe uscate (100 g/zi) consumate în caz de diabet zaharat, diaree, dizenterie, reglarea scaunelor, enterocolite, încetarea fermentaţiilor intestinale, eliminarea gazelor, vindecarea stomatitelor, infecţii renale, reducerea inflamaţiilor hemoroidale şi restabilirea poftei de mâncare.

siropul de afine se prepară prin presare la rece a fructelor proaspete cu adaosul a 165-180 g zahăr la 100 ml suc concentrat; se poate completa cu cantităţi mici de benzoat de sodiu cu rol de conservant. Astfel se realizează un preparat puternic vitaminizat, tonifiant al vederii şi bun depurativ al sângelui. La nevoie se poate consuma şi sucul proaspăt extras prin presare (5 ml), amestecat cu puţină apă, înainte de mese.

– afinele proaspete (1/2 pahar) se amestecă cu 10 g zahăr şi un pahar cu lapte fiert, având bune efecte nutritive şi depurative în reglarea scaunelor, eliminarea gazelor şi restabilirea poftei de mâncare.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-07-22 06:46:38.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.