Afacerea cu afine este una foarte profitabilă. Cel puţin aşa susţine un braşovean care şi-a contractat toată producţia la export, deşi primele fructe le va culege abia în sezonul viitor.

Odată plantate, tufele de afine vor rodi cel puţin 30 de ani. Familia Creţu din Şercaia şi-a transformat pasiunea într-o afacere. Mama este biolog, iar fiul – inginer silvic, aşa că plănurile lor au fost legate în permenenţă, de o investiţie în agricultură.  “Ideea a fost să facem o crescătorie de melci însă după toate cercetările şi documentaţia ne-am dat seama că nu este teren prielnic pentru creşterea melcilor în zonă”, spune Areta Creţu.

Ca să poata pune pe picioare plantaţia de afine, familia Creţu a apelat la ajutor financiar european. A obtinut 55% din valoarea totala a proiectului de peste 100 de mii de euro.

“Foarte greu, prin masura 121 de dezvoltare a exploataţiilor agricole. Am depus un proiect în sesiunea din aprilie 2008 am semnat contractul în sept 2008 şi dupa aceea am început să implementăm proiectul”, afirma Cosmin Creţu administrator plantaţie.

Plantele au fost aduse din Germania  “şi cu forţe proprii am făcut această plantaţie care cuprinde peste 14.500 de plante”.

Plantaţia de afine are un an, dar primele fructe vor fi culese abia în 2010. Până atunci, afinii trebuie fertilizaţi şi irigaţi.

Plantaţia se întinde pe 3 hectare, iar productia estimata se ridica la circa 30 de tone. Afinele braşoveanului vor fi exportate în toată lumea printr-o firmă chiliană.

Informatii pe scurt

Capital initial minim……………………11.000 $ pentru infiintarea unui hectar de plantatie;
Profit brut minim…………………………5.000 $/ha anual timp de minimum 30 de ani (din anul 6 dupa plantare);
Profit brut mediu…………………………12.000 $/ anual;
Potential de crestere……………………..foarte ridicat;
Situatia pietei…………………………………cerere masiva, in special la export

sursa: Bani si Afaceri


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-11-19 14:52:00.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340