Nu sunt afinele primele de care ne amintim vorbind de frumusetea ochilor, insa poate ar fi bine sa se intample macar de acum inainte. Studiile au aratat ca acestea au calitatea reala de a ne face ochii mai frumosi, nefiind vorba de nicio exagerare sau iluzie la mijloc.

Mai mult decat atat, a fost dovedita stiintific capacitatea lor de a imbunanati vederea pe timp de noapte. Iata si explicatia, dealtfel, atat de banala: afinele sunt bogate in anumiti compusi, precum flavonoidele, ce faciliteaza circulatia sangelui in vasele oculare. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pilotii de avion au fost primii care au raportat o vedere mai buna in timpul noptii dupa ce au consumat gem de afine.

Date fiind virtutile mentionate, nu este de mirare ca extractul de afine a devenit un ingredient nelipsit din numeroase produse pentru ingrijirea ochilor. Totodata, este intrebuintat adesea in tratamente contra unor boli ale globilor oculari, precum: neuropatia diabetica, cataracta sau degenerarea maculara.

Daca din varii motive nu sunt de gasit proaspete, sunt binevenite in orice alta forma, in ceai, crema, magiun etc. Ceaiul obtinut este un substituent tot mai popular al cafelei, fata de care se deosebeste prin lipsa de cofeina. Ceaiul verde, care este de asemenea recunoscut ca o sursa veritabila de antioxidanti, in combinatie cu afinele, da nastere unui produs foarte bun pentru intretinerea pielii. Iata cum, din aproape in aproape, atingem o alta latura importanta care tine de frumusetea noastra.

Extractul din fructe si frunze de afine este un ingredient popular in produsele cosmetice. Actiunea principala a acestuia vizeaza hranirea si revitalizarea pielii afectata de agentii externi si interni. Daca tenul dumneavoastra se confrunta cu eczeme, psoriazis sau probleme acneice o solutie este sa aplicati putin ulei de afine pe zonele respective si sa le masati usor. In plus, folosindu-l zilnic chiar in lipsa unor probleme de sanatate, ridurile si liniile de expresie ale fetei vor disparea. Pentru a avea o piele fina, puteti adauga in cada cateva picaturi de ulei de afine.

Cele mai populare produse care au inscrisa pe eticheta sintagma “cu extract de afine” sunt cremele faciale si lotiunile de ingrijire a tenului. Nu in ultimul rand, uleiul de afine combate cu succes problemele specifice scalpului: matreata, eczema, psoriazisul. O parte din beneficii se vor raspfrange implicit asupra parului, insa despre aceasta merita sa vorbim mai pe larg intr-un material viitor.

Sursa foto

I. C.

Originally posted 2012-10-16 23:06:46.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.