1. Fermierii trebuie sa asigure cel putin un cuibar la fiecare sapte gaini. In cazul in care se folosesc cuibare de grup, trebuie sa existe cel putin un metru patrat de spatiu de cuibar pentru maxim 120 de gaini.
 2. Fermele trebuie dotate astfel incat toate gainile ouatoare sa aiba fie alimentatoare lineare, fie jgheaburi de baut continue.
 3. Spatiile destinate cresterii gainilor trebuie sa aiba si stinghii adecvate, fara margini ascutite si care sa asigure cel putin 15 cm pentru fiecare gaina. Stinghiile nu trebuie sa fie montate deasupra gunoiului iar distanta orizontala dintre acestea trebuie sa fie de cel putin 30 cm si sa fie montate la cel putin 20 cm de perete.
 4. Daca sistemele de crestere sunt folosite acolo unde gainile ouatoare se pot misca liber intre diferite niveluri, trebuie sa nu existe mai mult de patru niveluri iar spatiul de trecere intre acestea sa fie de cel putin 45 cm.
 5. Pasarile „europene” din fermele romanesti vor beneficia de locuri de baut si de mancat distribuite in asa fel incat sa ofere acces egal pentru toate pasarile.
 6. Daca gainile ouatoare au acces la spatii in aer liber trebuie sa existe mai multe deschizaturi auxiliare prin care acestea sa poata iesi afara. Iesirile trebuie sa aiba cel putin 35 cm inaltime si 40 cm latime si sa fie dispuse de-a lungul intregii cladiri. Este nevoie de o deschidere totala de 2 m la 1.000 de gaini.

Spatiile in aer liber trebuie sa aiba o suprafata corespunzatoare densitatii de pasari si caracteristicilor solului, pentru a preveni orice contaminare. De asemenea, trebuie sa fie dotate cu adapost de vreme rea si de animale de prada si, daca este necesar, cu jgheaburi de baut corespunzatoare.

Densitatea de pasari nu trebuie sa depaseasca 9 gaini ouatoare pe un metru patrat de suprafata utilizabila.

Totusi, acolo unde suprafata utilizabila corespunde suprafetei de teren disponibile, statele membre pot, pana la 31 decembrie 2011, sa autorizeze o densitate de pasari de 12 gaini pe metrul patrat.

COTETELE IMBUNATATITE

Standarde in cotetele neimbunatatite
Lucrul cel mai important de stiut este ca acest tip de cotete nu mai poate fi utilizat de la 1 ianuarie 2012. Astfel de cotete trebuie, la randul lor, sa respecte anumite norme minime.
·

 • Pentru fiecare gaina ouatoare trebuie sa se asigure cel putin 550 cm˛ de suprafata de cotet, masurata in plan orizontal, care sa poata fi folosita fara restrictii si fara a include devieri ce pot limita suprafata disponibila.
 • ·

 • Gainile trebuie sa aiba la dispozitie un jgheab pentru hrana. Lungimea jgheabului acestuia trebuie sa fie de cel putin 10 cm inmultit cu numarul gainilor din cotet. Daca nu se pun la dispozitie dispozitive tip biberon sau cani, fiecare cotet trebuie sa aiba un canal de baut continuu, de aceeasi lungime ca si jgheabul de mancare.
 • ·

 • Cotetele trebuie sa fie de cel putin 40 cm inaltime in cel putin 65% din suprafata cotetului si de cel putin 35 cm in orice punct.

Dispozitii aplicabile cresterii in cotete imbunatatite

 • Inaltimea cotetului, cu exceptia suprafetei utilizabile mentionate mai sus va fi de cel putin 20 cm in fiecare punct si nici un cotet nu va avea o suprafata totala de mai putin de 2000 cm patrati.
 • ·

 • Aceste cotete trebuie prevazute cu un cuibar, precum si cu gunoi, astfel incat gainile sa poata ciuguli si racai. Totodata in cotete trebuie montate stinghii adecvate, permitand cel putin 15 cm pe gaina, precum si un jgheab pentru hrana a carui lungime trebuie sa fie de cel putin 12 cm inmultit cu numarul de gaini din cotet.
 • ·

 • Fiecare cotet trebuie sa aiba un sistem de baut corespunzator marimii grupului.
 • ·

 • Pentru a facilita inspectarea, instalarea si depopularea gainilor, trebuie sa existe un culoar de o latime minima de 90 cm intre randurile cotetelor si un spatiu de cel putin 35 cm intre podeaua cladirii si randul cel mai de jos al cotetelor;
 • ·

 • Suprafetele si echipamentele utilizate in diferitele sisteme de crestere a gainilor trebuie sa fie constituite din materiale care sa poata fi usor curatate si dezinfectate. De asemenea, materialele utilizate nu trebuie sa dauneze sanatatii animalelor.

sursa: http://surviving-home.blogspot.com/p/standard-european-pentru-cotete-de.html#ixzz2HKEJRpmZ


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.