Pregatim terenul pentru articolele despre chimicalele care coloreaza galbenusul oualelor, dar pana atunci citam dintr-un articol din recolta.eu, care citeaza Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Păsări de Ouă şi Carne (APCPCO) din judeţul Iaşi:

Din punct de vedere a legislaţiei europene (Council Regulation (ECC) No. 1907/90 with later amendments) transpusă şi în legislaţia romănească termenii corecţi sunt:

Descrierea modurilor de creştere (numerotarea ouălelor în funcţie de sistemul de creştere)

  • numărul 3 pentru sistemul “Eggs from caged hens”: when marketing the eggs, no distinction is made between enriched cages and conventional cages. – adica gaini crescute in baterii fara precizarea – baterii imbunatatite sau neimbunatatite
  • Numărul 2 pentru sistemul “Barn eggs”: floor production without access to open air runs. – crestere la sol pe asternut permanent fara acces in aer liber
  • Numărul 1 pentru sistemul “Free range eggs”: floor production with access to open air runs. – crestere la sol pe aşternut permanent cu acces liber in aer liber si atentie in nici un caz cum creste bunica de la tara gainile.
  • Numărul 0 pentru creşterea găinilor ouătoare în system ecologic (organic farm) – modurile de creştere prevăzute la art. 7 şi în art. 10 alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 1907/90, pot fi utilizate numai menţiunile cuprinse în anexa II, cu condiţia ca, în toate cazurile, să fie îndeplinite cerinţele stabilite în anexa III, – modul de creştere ecologic prevăzut în Regulamentul (CEE) nr. 2092/91, pot fi utilizate numai codul menţionat la pct. 2.1 din anexa la Directiva 2002/4/CE şi menţiunile reluate în art. 2 din Regulamentul (CEE) nr. 2092/91.


Nici un crescător de păsări care se respectă şi care doreşte să facă profit din această afacere nu poate funcţiona fără a respecta anumite condiţii tehnologice minime. Din punctul nostru de vedere nu este decât o manipulare a consumatorilor spre consumul de ouă obţinute dintr-un anumit tip de exploataţie. Suntem, de acord cu informarea corectă a consumatorilor, dar această informare să fie facută de către specialişti din domeniu, în speţă avicultură şi nu tot felul de comentatori.

(recolta.eu, 10/01/2011) si E-uri.ro

Originally posted 2012-05-06 17:00:55.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.