Incepand din 2012, pe intreg teritoriul tarii, in mediul rural, intra in vigoare cateva standarde obligatorii legate de cresterea pasarilor in baterii. Pentru gainile crescute in mod gospodaresc, unele din elemente sunt minime si obligatorii.

Noile reglementari vizeaza si crescatorii de pasari cu afaceri la scara industriala. Acestia insa, spre deosebire de sateni, au acces la surse de informare specializate.

Fiecarei gaini ouatoare i se vor asigura cel putin 750 de centimetri de suprafata de cotet, masurata in plan orizontal, folosibila fara restrictii si fara includerea unor devieri care sa limiteze suprafata disponibila.

Gainile trebuie sa aiba la dispozitie un jgheab pentru hrana, a carui lungime sa fie de cel putin 10 centimetri inmultit cu numarul gainilor din cotet.  Daca nu exista dispozitive de baut de tip biberon sau cani, fiecare cotet trebuie sa aiba un canal de baut continuu, de aceeasi lungime ca si jgheabul de mancare.

Cotetele pentru gaini trebuie sa fie de cel putin 40 de centimetri inaltime in cel putin 65% din suprafata cotetului si cel putin 35 de centimetri in orice punct.

Asta inseamna ca fiecare crescator de pasari va trebui sa aplice componenta cresterii in conditii civilizate,  sistemul batranesc  uneori chinuitor in care erau crescute pasarile  pana acum fiind interzis prin lege.(aplicabilitatea  la gainile crescute in baterii).

Originally posted 2013-01-07 23:04:19.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI