Incepand din 2012, pe intreg teritoriul tarii, in mediul rural, intra in vigoare cateva standarde obligatorii legate de cresterea pasarilor in baterii. Pentru gainile crescute in mod gospodaresc, unele din elemente sunt minime si obligatorii.

Noile reglementari vizeaza si crescatorii de pasari cu afaceri la scara industriala. Acestia insa, spre deosebire de sateni, au acces la surse de informare specializate.

Fiecarei gaini ouatoare i se vor asigura cel putin 750 de centimetri de suprafata de cotet, masurata in plan orizontal, folosibila fara restrictii si fara includerea unor devieri care sa limiteze suprafata disponibila.

Gainile trebuie sa aiba la dispozitie un jgheab pentru hrana, a carui lungime sa fie de cel putin 10 centimetri inmultit cu numarul gainilor din cotet.  Daca nu exista dispozitive de baut de tip biberon sau cani, fiecare cotet trebuie sa aiba un canal de baut continuu, de aceeasi lungime ca si jgheabul de mancare.

Cotetele pentru gaini trebuie sa fie de cel putin 40 de centimetri inaltime in cel putin 65% din suprafata cotetului si cel putin 35 de centimetri in orice punct.

Asta inseamna ca fiecare crescator de pasari va trebui sa aplice componenta cresterii in conditii civilizate,  sistemul batranesc  uneori chinuitor in care erau crescute pasarile  pana acum fiind interzis prin lege.(aplicabilitatea  la gainile crescute in baterii).


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340