Skip to main content

Cultivarea fructelor Goji

Cultivarea fructelor Goji

Descriere: Goji (Lycium Barbarum) este un fruct de origine tibetana, denumit si “fructul longevitatii”. Aceste fructe sunt de mici dimensiuni, au culoare rosie si un gust dulce-acrisor. Specialistii considera acest fruct ca avand cel mai ridicat nivel de antioxidanti, insa mai contine si : fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, vitamina C, B6, B1, B2, E, […]

Fructe uscate

Fructe uscate

Descriere: Fructele uscate sunt rezultatul deshidratarii fructelor proaspete, rezultand un produs sanatos, delcios si cu durata mare de viata. Aceste produse au o traditie foarte lunga, in multe civilizatii vechi fiind o metoda foarte eficienta de conservare in timp a alimentelor. In istorie, procesul de uscare/deshidratare a fructelor se realiza numai la soare pe perioade […]

Afacere de zeci de mii de euro cu căpşuni

Ideea plantării căpşunilor i-a venit lui George Blidar în anul 2000 când s-a întors din străinătate şi cu banii câştigaţi a hotărât să-şi transforme culturile de legume în producţii de căpşune. De atunci, a încercat o serie de experimente cultivând mai multe soiuri de căpşune, până când a descoperit varianta cea mai profitabilă. „Am pus […]

Asupra cultivarii capsunilor

Sunt mai multe variante de plantare pe verticala sau supraetajat, iar capsunile se preteaza foarte bine. Capsunile se inmultesc prin stoloni, care se planteaza cel mai bine toamna. Se pot planta si primavara, dar rodul va fi redus sau va lipsi in primul an. Originally posted 2012-09-16 20:27:03.

Calendarul lucrarilor agricole din luna Ianuarie

LEGUMICULTURA Se procură seminte, ingrasaminte chimice, insecto-fungicide necesare în primul rand producerii rasadurilor; Se verifica starea culturilor de toamnă, evacuand la nevoie apa de pe culturi; Se transporta in continuare gunoiul necesar pentru rasadnite; Se începe amenajarea rasadnitelor; Se seamănă in rasadnite varza timpurie, conopida timpurie si gulioarele. VITICULTURA Controlul saptamanal al conditiilor în care […]