Descriere: Goji (Lycium Barbarum) este un fruct de origine tibetana, denumit si “fructul longevitatii”. Aceste fructe sunt de mici dimensiuni, au culoare rosie si un gust dulce-acrisor. Specialistii considera acest fruct ca avand cel mai ridicat nivel de antioxidanti, insa mai contine si : fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, vitamina C, B6, B1, B2, E, acizi alfa-linoleic si linoleic, carotenoizi . Calculat la o cantitate de 100 g de produs, acesta contine : 370kcal, 12% proteine, 10% lipide, 10% fibre, 68 % carbohidrati. Printre calitatile asupra organismului putem enumera: intarirea sistemului imunitar, intarzie imbatranirea, ameliorarea unor boli grave, tonifiant al organismului,imbunatatirea fertilitatii, cure de slabire, reduce celulita, reducerea nivelului de colesterol, intareste muschii si sistemul osos, imbunatateste vederea, imbunatateste circulatia sangelui, remediu impotriva bolilor de ficat si inima.

Aceasta planta se poate cultiva la noi in tara, dovedindu-se ca are rezistenta la conditiile climatice de la noi. Planta Goji poate fi cultivate atat prin seminte, cat si prin butasi, o conditie importanta pentru o  mai buna crestere este lumina din abundenta. Referitor la productivitate, se poate estima ca o planta matura de 5 ani + poate produce intre 2-2,5 kg fructe proaspete/planta./an. Aceste plante avand aproximativ dimensiunile si aspectul unui gard viu, pot fi foarte bine plantate in scopul imprejmuirii unei proprietati. Ar fi un gard viu destul de productiv, tiinandu-se cont ca pretul unui kg de goji uscate se incadreaza intre 80-100 RON/kg. Goji poate fi consumat si comercializat in diferite forme cum ar fi gemuri, baton goji,  sucuri, ceaiuri, proaspete, uscate. Niste preturi aproximative ar fi : 80-100RON/kg –goji uscate, 30-40 RON/300ml – suc goji, 25-30 RON/300g – gem goji, 15-20 RON/ cutie 50 g – ceai goji.

Puietii pentru plantat se gasesc in dimensiuni de la 40 cm -80 cm cu preturi intre 20 – 50 RON/buc.

Aici puteti vedea un exemplu de cultivare si cateva sfaturi:

Resurse necesare: – disponibilitatea unui teren pentru cultivare sau a unei proprietatii cu gradina.
– documentarea foarte buna in ceea ce priveste cultivarea si recoltarea
– cheltuieli cu achizitia butasilor de goji

Avantaje: – este un produs foarte sanatos
investitia in butasi este redusa
– preturile de vanzare sunt foarte mari
– clima tarii noastre permite cultivarea acestor plante

Dezavantaje: – un amplasament al culturii intr-o zona putin luminata conduce la recolate slabe
– planta devine productiva doar dupa 2-3 ani

Este un produs extrem de sanatos, care are conditii climatice favorabile de crestere la costuri mici. O astfel de afacere cu goji se poate dovedi o investite de lunga durata cu profituri constante si pasive pe viitor.

sursa: 3 afaceri

Originally posted 2012-09-19 12:34:26.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI