Skip to main content

Cultivarea cătinelor

Catina este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica dar si ca planta ornamentala. Fructele, cu un gust acrişor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august pînă spre jumătatea lunii octombrie. Originally posted 2012-06-21 12:17:49.

Murele

Murele

Murele sunt fructele murului – un arbust din familia rozaceelor, cu tulpina spinoasa, cu frunze palmat-compuse si cu flori albe sau roz dispuse in umbele, ce apar la sfarsitul primaverii sau inceputul verii. Fructul este comestibil si are un aspect negru-lucios. De la mur, se folosesc atat fructele, cat si celelalte parti componente: frunze, tulpini […]

Cultura murului fără ghimpi (Rubus laciniatus L.)

Cultura murului fără ghimpi (Rubus laciniatus L.)

Murul, cunoscut din flora spontană întâi, este un arbust peren din familia Rosaceae, care creşte la marginea pădurilor, în poieni, în tufişuri, în lunci şi de-a lungul apelor curgătoare, în zone deluroase din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi America de Nord. Ulterior a fost ameliorat şi introdus în cultură, sub forma a ceea […]

”Super-planta” cu care fermierii români au dat lovitura. Profituri tot mai mari

Dornici să obţină un profit cât mai mare, unii dintre fermierii români au renunţat la culturile tradiționale şi se ocupă mai nou de plante medicinale şi aromatice. Cine nu-şi dă recolta în restaurante ori o transformă în ceaiuri şi tincturi, o vinde peste graniţă. Anul trecut, exportul de plante medicinale s-a apropiat de 3 milioane […]

Legea 348 din 10 iulie 2003, a POMICULTURII

Publicat in Monitorul Oficial nr. 541 din 28 iulie 2003 Emitent: Parlamentul Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. CAPITOLUL I: Dispozitii generale Art. 1 Prezenta lege reglementeaza cadrul de orientare a dezvoltarii pomiculturii, infiintarea si exploatarea plantatiilor pomicole, producerea si valorificarea fructelor, pe baza fundamentarii stiintifice si extensiei sustinute a progresului tehnic, in conditiile organizarii comune […]

Cultura gutuiului

Cultura gutuiului

Gutuiul este una dintre speciile cele mai vechi aflate in cultura, fiind semnalat in documente de circa 4000 ani. Fructele sale erau foarte apreciate la greci, romani si alte popoare, atat pentru consumul in stare proaspata cat si prelucrate. Importanta acestei specii a scazut treptat, pe masura dezvoltarii altor specii pomicole, in principal marul si […]