Descriere: Fructele uscate sunt rezultatul deshidratarii fructelor proaspete, rezultand un produs sanatos, delcios si cu durata mare de viata. Aceste produse au o traditie foarte lunga, in multe civilizatii vechi fiind o metoda foarte eficienta de conservare in timp a alimentelor. In istorie, procesul de uscare/deshidratare a fructelor se realiza numai la soare pe perioade de 2-3 saptamani, astazi exista uscatoare de diferite dimensiuni care pot deshidrata fructele intr-un timp foarte scurt. Astfel, in zilele noastre, gasim in magazine o gama variata de fructe uscate, cum ar fi: struguri, prune, banane, mere, kiwi, caise, coacaze, merisoare, afine, piersici si multe altele. Printre beneficiile consumului de fructe uscate putem enumera: previn afectiunile cardio-vasculare, anemii, sursa fibre, sursa energie, stimuleaza circulatia sangelui, probleme digestive, eliminarea colesterolului.

Ceea ce face din aceasta activitate, o afacere care s-ar putea dovedi foarte profitabila este ca in timp ce 1 kg de prune proaspete costa aprox. 3 lei/kg observam ca 200 g de prune uscate costa 12-15 Ron/200 g/produs ambalat, iar  1 kg de banane proaspete pret 5 lei/kg – 200 g banane uscate felii pret 8-10 lei/200 g.

Uscarea/deshidratarea fructelor se poate face cu aparate de uscare/deshidratare. Pentru a se obtine o productivitate medie se vor achiziona aparate profesionale de uscare, acestea se gasesc la preturi intre 1500-2000 de euro. Exista si aparate mici de uscare pe piata, insa acestea au o productivitate foarte mica, de 2-4 kg pe tura. Daca tinem cont de preturile practicate pentru fructele uscate, o investitie intr-un aparat profesional de deshidratare a fructelor poate fi amortizata foarte repede. Vanzarea fructelor se poate face sub forma de produs ambalat sau vrac la kg in magazinele mari sau la aprozarele cu care se vor face parteneriate.

Cateva preturi orientative: ananas (200 g- 5-7 lei), banane (200 g -8-10 lei), prune (200 g – 12-15 lei), caise (200 g – 6-8 lei), coacaze (100 g – 15-17 lei), dude (100 g -10-12 lei), mango (100 g – 15-17 lei).

Resurse necesare:
– cheltuieli cu achizitia aparatului de uscare/deshidratare profesional
– cheltuieli cu achizitia materiei prime
– realizarea de parteneriate cu magazine, intermediari, aprozare.

Avantaje: – pret de vanzare foarte mare
– produsul  rezista foarte mult timp
– procesul de uscare cu aparat este usor si accesibil oricui
– este un produs foarte sanatos, tot mai cautat de consumatori
investitia redusa in materia prima
amortizarea investitiei in aparatul de uscare poate fi rapida

Dezavantaje: – daca e respectat timpul de uscare, aceasta afacere nu prezinta dezavantaje.

Concluzii: O astfel de activitate cu investitie redusa poate deveni cu putin efort o afacere foarte profitabila, care ofera si beneficii de sanatate clientilor.

sursa: 3 afaceri


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI