TehCultura anuala (bianuala) Plantarea capsunului este diferita in functie de sistemul de cultura, cultura libera, direct in camp sau cultura protejata, in solarii sau sera. Indiferent de sistemul de cultura ales, materialul saditor trebuie sa fie de calitate, liber de viroze, procurarea lui sa se faca de la persoane autorizate cu certificat de calitate.

In vederea plantarii stolonilor li se aplica obligatoriu doua operatii premergatoare, indiferent de sistemul de cultura: fasonarea si mocirlirea stolonilor.

Fasonarea consta in indepartarea resturilor de filamente, frunze uscate si reducerea aparatului foliar la 1-2 frunzulite.

Mocirlirea se realizeaza prin introducerea sistemului radicular intr-un amestec de consistenta smantanii realizat din pamint (de preferinta galben), balegar proaspat de bovina si apa. Eventual, in amestecul de mocirlire se va introduce si un fungicid. Se va evita atingerea frunzelor si a mugurelui cu mocirla. Rolul acesteia este de a asigura un contact mai bun cu solul si prin continutul ei in substante hormonale favorizeaza cresterea radacinilor. Deasemenea, ea reprezinta si un aport de azot de care planta va beneficia imediat dupa plantare, avand grija ca mugurele central sa ramina neacoperit cu mocirla. Nu este bine ca stoloniii sa fie insirati pe rand pe o distanta mare deoarece se usuca mocirla de pe radacini, ceea ce ingreuneaza plantarea si prinderea stolonilor.

Click pe atasament pentru tehnologia de cultura a capsunului.

Atasamente:

  1. TEHNOLOGIA DE CULTURA
  2. Model tehnico economic pentru capsun

Originally posted 2012-10-08 01:07:03.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI