TehCultura anuala (bianuala) Plantarea capsunului este diferita in functie de sistemul de cultura, cultura libera, direct in camp sau cultura protejata, in solarii sau sera. Indiferent de sistemul de cultura ales, materialul saditor trebuie sa fie de calitate, liber de viroze, procurarea lui sa se faca de la persoane autorizate cu certificat de calitate.

In vederea plantarii stolonilor li se aplica obligatoriu doua operatii premergatoare, indiferent de sistemul de cultura: fasonarea si mocirlirea stolonilor.

Fasonarea consta in indepartarea resturilor de filamente, frunze uscate si reducerea aparatului foliar la 1-2 frunzulite.

Mocirlirea se realizeaza prin introducerea sistemului radicular intr-un amestec de consistenta smantanii realizat din pamint (de preferinta galben), balegar proaspat de bovina si apa. Eventual, in amestecul de mocirlire se va introduce si un fungicid. Se va evita atingerea frunzelor si a mugurelui cu mocirla. Rolul acesteia este de a asigura un contact mai bun cu solul si prin continutul ei in substante hormonale favorizeaza cresterea radacinilor. Deasemenea, ea reprezinta si un aport de azot de care planta va beneficia imediat dupa plantare, avand grija ca mugurele central sa ramina neacoperit cu mocirla. Nu este bine ca stoloniii sa fie insirati pe rand pe o distanta mare deoarece se usuca mocirla de pe radacini, ceea ce ingreuneaza plantarea si prinderea stolonilor.

Click pe atasament pentru tehnologia de cultura a capsunului.

Atasamente:

  1. TEHNOLOGIA DE CULTURA
  2. Model tehnico economic pentru capsun

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.